USD34,27
EURO37,65
JPY0,231900
RUB0,355000
GBP44,95
EURO/USD1,10
BIST9.111,73
GR. ALTIN2.916,68
BTC62.564,84

5 Aşamada Para Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır?

para-agaci-bakimi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Para ağacı bakımı, bu bitkinin isminden ve ev bitkisi olmasında dolayı merak edilmektedir. Yaygın bir kullanımı olan bu bitkinin bakımına dair detaylar yazımızda bulunmaktadır.

Yaygın ismi para ağacı olan bitkinin nadir bilinen üç ismi daha vardır. Bunlar; Malabar Kestanesi, Refah Çiçeği ve Saba Cevizi’dir. Ebegümecigiller familyasına ait olduğu bilinen bu bitkinin aynı zamanda bataklık bitkisi olarak da tanındığı ifade edilebilmektedir.

Sulu yerlerde bulunduğundan dolayı aquatica ismini alan bu bitki kendi doğal ortamında 15 metreye kadar uzayabilmektedir. Yıl boyunca yaprağını dökmemektedir. Biden fazla parçadan oluşan yaprakları bulunmaktadır.

İri yaprakları olan para ağacı gösterişli ve farklı şekillerde olan çiçeklerini genellikle geceleri açmaktadır. Bu çiçekleri açtığında ise çevreye muhteşem bir koku yayılmaktadır. Bu kokuyu ve farklı şekillerde açan çiçeklerini sevenler de bu bitkiye evlerinde yer vermek istemektedirler.

Örgülü para ağacı bakımı kolay olduğu için isteyen herkesin evinde kolaylıkla yetiştirebileceği söylenebilmektedir. Bu anlamda ise kişilerin aşağıda belirtilen bazı püf noktalara dikkat etmeleri gereklidir.

  1. Doğal yaşam alanı bataklıklar olan bu bitki sulu ortamlarda yetişebildiği gibi susuzluğa da oldukça dayanıklıdırlar. Bu yüzden de kişilerin haftada 1-2 kez sulamaları yeterli olacaktır.
  2. Para ağacının doğal yaşam alanı bataklık olduğu için nemli ortamlarda yaşamayı sevdiği söylenebilmektedir. Bu yüzden de sürekli toprağın ıslatılması doğru değildir. Bu bitkiye iyi yönde etki etmeyecektir. Bunun için de kişilere iyi bir drenaja sahip bir saksı edinmeleri önerilmektedir.
  3. Çok rüzgarlı alanlarda konulmaması gereklidir çünkü şiddetli rüzgarlar para ağacı çiçeğine zarar verebilmektedir.
  4. Toprak değişimi her bitkide önemli olduğu gibi para ağacı çiçeği bakımı içinde olmazsa olmazlardandır. Bu yüzden kişilerin 2 yılda bir toprak değişimi yapmaları gereklidir.
  5. Para ağacı çiçeği saksıda kökleri sıkışmasını seven bir bitkidir. Bu yüzden de saksı seçerken büyük boylar yerine daha küçük boylarının tercih edilmesi daha doğru olacaktır.

Uğurlu Bitki: Para Ağacı Bakımı Nasıl Olur?

Para ağacı bakımı ile ilgili bilinmesi gereken en can alıcı adımlara yukarıda kısaca yer verilmektedir. Zambak türleri bakımı ve diğer bitkilerden farklı olduğu için dikkatle hareket edilmelidir. Bu başlıkta ise daha detaylı bir şekilde para ağacı çiçeği bakımı nasıl olur sorusuna cevap verilecektir.

1 – Para Ağacı Bakımı Sulama

Bataklıkta yaşamayı sevdiği bilinen bu bitkinin aynı zamanda susuz ortamda da yaşayabileceği bilgisine yukarıda yer verilmektedir. Bu bilgi doğrultusunda kişilerin özellikle yaz aylarında bu bitkiyi susuz bırakmamaya da özen göstermeleri gereklidir.

Bitkinin susuz kalması iri yapraklarının dökülmesine neden olmaktadır. Bu yüzen kişilerin bitkinin toprağını kontrol etmeleri ve kuruduğu zamanda aksatmadan su vermeleri gereklidir. Suyun ise bol miktarda verilmesi önerilmektedir.

2 – Para Ağacı Saksı Değişimi

Uğurlu olduğuna ve bulunduğu evde parayı daha çok kazandırdığına inanılan bitkinin saksı değişimi oldukça önemlidir. Bu yüzden de bakım konusunda bu aşamanın atlanmaması gereklidir

para-agaci-bakimi

Para ağacı bakımı saksı değişimi işlemlerinin iki yılda bir aksatılmadan yapılması önerilmektedir. Kişiler bu aşamayı gerçekleştirirken bitkinin köklerinin ne kadar geliştiğine bakmaları gereklidir. Fazla gelişim gösteren ve köklerinin saksına sığmayacağı düşünülen bitkinin saksının bir büyüğüne konulması gereklidir.

3 – Toprak Değişimi 

Pachira ağacının toprak değişimi sık sık yapılmamalıdır. Köklerinin sıkışmasını seven bir iç mekan dekorasyonu bitkisi olduğundan değişikliği sürekli yapmamalısınız. Para ağacı bakımı nasıl yapılır diye soracak olursanız; nadir toprak değiştirmelisiniz. Dikkat edilmesi gerekenler arasında kum oranı yüksek bir toprak seçimi yapılmasıdır. Nemi sever fakat sürekli nemli bırakılmamalıdır

4 – Işık Alma Alanı 

Pachira ağacı olarak da bilinen bu bitkinin güneş ışığı alması gerekmektedir. Pachira bitkisinin kış aylarında özellikle iç mekan içinde güneş alması şarttır. Kış aylarında doğrudan güneş ışığı ile ilgili dikkatli olmak gerekir. Yaz aylarında doğrudan güneşte kalmaması gelişimi için uygun ortam ayarlanmalıdır. Sıcak aylarda yarı güneş alması gereken bitkiler arasında bulunmaktadır.

5 – Ortamın Sıcaklık Dengesi 

İç mekan bitkileri olarak bakılabiliyor olsa da bu gibi alanlarda belirli boyutlara kadar ulaşmaktadır. Para ağacı bakımı için uygun olan ortam sıcaklığı 16-18 derece aralığındadır. Herhangi bir şekilde ortam sıcaklığının 0 derece altına düşmemesi gerekir, sıcaklık dengesini korumalısınız. 

Para Ağacı Nasıl Örülür?

para-agaci-bakimi
Para Ağacı Bakımı

Örgülü para ağacı görünüm olarak daha hoş, farklı ve bakımlıdır. Bu yüzden de bu farklı görünümü elde etmek isteyenler bulunmaktadır.

Para ağacı bakımı içerisinde yer alan bitkinin örülmesi için bir tekniğe gerek yoktur. Kişiler bu işlemi uygun zamanda yaptıkları sürece zorlanmayacaklardır.

Bitkinin örülmesi için en uygun zaman ise dalları henüz sertleşmediği dönemdir. Bu anlamda para ağacını örmek isteyen kişilerin dalların sertliğini de arada kontrol etmeleri tavsiye edilmektedir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da ve Instagram‘da takip etmeyi unutmayın!

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
5 Aşamada Para Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hedera Güncel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!