USD32,50
EURO34,69
JPY0,211700
RUB0,345700
GBP40,29
EURO/USD1,07
BIST9.693,46
GR. ALTIN2.496,86
BTC63.808,78

Burun Akıntısı Nasıl Geçer?

burun-akintisi-nasil-gecer
Burun Akıntısı Nasıl Geçer
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Burun akıntısı nasıl geçer? Özellikle kış aylarında başımızın belası olan burun akıntısı bazı insanlarda mevsim ayırtmaksızın baş gösterebiliyor.  Bazı burun akıntıları kendiliğinden geçse bile bazen bu durum için belli çözümleri uygulamak gerekebiliyor. Yazımızda bahsettiğimiz yöntemler denendikten sonra bile burun akıntınız hala devam ediyorsa en yakın sağlık kuruluşundan yardım almanız en doğrusu.  Bu yazımızda size burun akıntısı nasıl geçer onu anlatacağız.

Doğal Yöntemlerle Burun Akıntısı Nasıl Geçer? 

Burun akıntısını kesmeye yarayan birçok ilaç eczanelerde mevcuttur ama burun akıntısını mutfaktaki birçok malzemeyi kullanarak da kesmek mümkün.

  • Soğan ve sarımsak
  • Tuzlu su
  • Tere
  • Limonlu su
  • Hardal yağı
  • Okaliptüs yaprağı
  • Taze nane yaprağı
  • Elma sirkesi
  • Kekik çayı
  • Zencefil çayı yaprağı
Burun Akıntısını Geçirmek İçin Yardımcı Şifalı Bitkiler

1 – Soğan ve Sarımsak

Soğan ve sarımsağın antioksidan özellikleri vardır. Bu nedenle bu ürünleri yemeklerde bolca kullanmak ve tüketmek bağışıklığınızı güçlendirirken aynı zamanda burun akıntınızı da durdurur.

2 – Tuzlu Su

Bu yöntem evde burun akıntısını kesmeye yönelik çare arayanların en çok uyguladıkları yöntemdir. Bir bardak ten yakmayacak derecede sıcak suyun içine yeteri kadar tuz ekleyiniz ardından tuzun suyun içinde tamamen çözünmesi için karıştırabilir ya da bekleyebilirsiniz. Burun deliklerinize hazırladığınız tuzlu suyu ikişer damla halinde damlatınız. Bu yöntem uygulanması oldukça kolay aynı zamanda zararsız olduğundan günde birkaç defa yapabilirsiniz. Aynı zamanda bu yöntemle sorun yaratan başka bir problem olan balgamları da temizleyebilirsiniz.

3 – Taze Tere Otu

Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu tarafından da önerilen bol miktarda tere tüketimi kesilmeyen burun akıntısını durdurmakta son derece etkilidir.

4 – Limonlu Su

Uzun vadede rahatsız edici olan burun akıntısı sorunun bir diğer çözümü de bol c vitaminli yiyecekler tüketmektir. Burun akıntısına ilaç gibi gelen bu karışım için bir bardak ılık suyun içine 4 ya da 5 damla limon suyu sıkıp iyice karıştırın. Ardından hazırladığınız limonlu suyu burnunuza çekin. Bu yöntemi sabah ve akşam yatmadan önce burun akıntınız kesilene kadar devam edin. Kısa bir süre sonra burun akıntınız size veda edecektir. Dilerseniz limonlu suyu gün içinde tüketebilirsiniz bunun da faydası olacaktır. Eğer tansiyon düşüklüğü yaşıyorsanız limonlu su içmeniz önerilmez çünkü limon tansiyon düşürmektedir.

5 – Hardal Yağı

burun-akintisi-nasil-gecer
Burun Akıntısı Nasıl Geçer?

Çok bilinen bir yöntem olmasa da hardal yağı burun akıntısına etkili bir çözümdür. Hardalın sahip olduğu antibiyotik özelliği hardal yağında da mevcuttur. Vücutta bağışıklığa tehdit olan mikropların uzaklaştırılmasına yardımcı olan hardal yağını ısıtın ve burun deliklerinize çok az miktar damlatın. Bu yöntem tıkalı burun kanallarınızı açtığı gibi öksürük gibi şikâyetleri de ortadan kaldıracaktır.

6 – Okaliptüs Yaprağı

Burun akıntısını durdurmak için bitkisel bir yöntem olan okaliptüs yaprağı keskin kokusuyla sizin sorununuza yardımcı olacaktır. Burun akıntısı nasıl geçer araştırmanızda nadir olarak çıkacak fakat kesin olarak sonuç verecek ürünlerden birisidir. 

Ferahlatıcı bir etkisiolan okaliptüs yağını bir mendile döktükten sonra tıkalı burnunuzun çevresine dokundurup okaliptüs yağını iyice yediriniz. Bu yöntem kısa süre içerisinde hem burun akıntınızı bitirecek hem de tıkalı burnunuzu açacaktır.

7 – Kısa Sürede Burun Akıntısı Nasıl Geçer: Taze Nane Yaprağı

Nefes açıcı özelliğiyle bilinen ferah bir bitki olan nane burun akıntısına iyi gelen bir yapraktır. Nane yapraklarıyla hazırlanan buharı soluduğunuz takdirde burun akıntınız hemen kesilecektir.  Lazım olanlar takribi bir litre su ve bir miktar taze nane yaprakları. Nane yapraklarını kaynayan suyun içerisinde atıp bir miktar daha suyu kaynatınız. Ardından kaynayan nane yapraklı su karışımının çıkardığı buharı soluyun. Bu işleme su soğuyup buhar bitene kadar devam ediniz. Bir gün içerisinde bu yöntemi istediğiniz kadar yapınız.

8 – Elma Sirkesi

Keskin tadıyla bilinen elma sirkesi de burun akıntısı nasıl geçer sorusunun cevaplarından biridir. Bir bardak ılık su içerisine bir yemek kaşığı elma sirkesi ekleyerek karıştırınız. Ağır elma sirkesi tadını kırmak için keyfi olarak bal ekleyebilirsiniz.

9 – Kekik Çayı

Bağışıklığı güçlendirmek amacıyla tüketilen kekik çayı her gün bir bardak kadar içilmesi tavsiye edilen çaylardan biridir. Bağışıklığı güçlendiren bu içecek dolaylı olarak sizi burun akıntısından da kurtarır.

Zencefil Yaprağı Çayı Kış aylarında vücudu soğuk havalara karşı daha güçlü hale getiren zencefil bitkisi burun akıntısına da birebir. Sıcak suyun içerisine zencefil yaprakları atıp bir müddet kaynatılır. Herhangi bir tatlandırıcı eklemeden bir su bardağı kadar zencefil yaprağı çayı içilir. Çok geçmeden burun akıntısından kurtulduğunuzu göreceksiniz.          

Bebeklerde Burun Akıntısı Nasıl Geçer? 

Uzun süreli burun akıntısı için yapılacak işlemler özel olarak belirlenmektedir. Burun akıntısı nasıl geçer sorusuna başta olmak üzere genel hastalıklar için önce nedenler belirlenmelidir. Burun akınısı neden oluştu, burun akıntısına neden olan hastalık ne bunu tespit etmek gerekir. 

Özellikle bebeklerde kulak burun boğaz rahatsızlıkları dahil olmak üzere birçok hastalık uzun süreli burun akıntısı yaratacaktır. Burun akıntısının yanı sıra öksürük ve ateşlenme gibi durumlar da mevcutsa bebeğin yaşına uygun tedavi yöntemleri belirlenmelidir. Burun akıntısı nasıl geçer konusunda doğal yöntemler bebeğe uygulanmamalıdır. Detaylı bilgi için doktora başvurmak gerekir. 

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Burun Akıntısı Nasıl Geçer?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hedera Güncel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!