USD32,50
EURO34,69
JPY0,211700
RUB0,345700
GBP40,29
EURO/USD1,07
BIST9.693,46
GR. ALTIN2.496,86
BTC63.924,82

Kalıcı TikTok Hesabı Silme Nasıl Yapılır? | 2024 Rehber

tiktok-hesabi-silme
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TikTok hesabı silme, farklı nedenlere bağlı olarak yapılmak istenen işlemlerden biridir. Buradaki paylaşımlardan rahatsız olmak ve TikTok’u zaman kaybı olarak görmek, yaygın nedenlerdendir. Peki, TikTok hesabı silme nasıl yapılmaktadır? Bu sorunun yanıtı ve hesap işlemleri ile ilgili diğer detaylar yazının devamında.

Tiktok Hesabı Silme Nasıl Yapılır?

TikTok’ta bulunan hesapları silmek için izlenmesi gereken yol, diğer sosyal medya platformları ile büyük oranda benzerdir. Kalıcı olarak hesabın silinmesi için kullanıcıların, şu adımları izlemesi gerekmektedir:

  • TikTok uygulamasına girdikten sonra sağ alt bölümdeki profil sekmesine dokunun.
  • Profil bölümünden menüye geçmek için üç çizgi sembolüne basın.
  • Açılan seçeneklerden Ayarlar ve Gizlilik butonuna dokunun.
  • Ardından Hesap kısmına gelin ve alt bölümde yer alan Hesabı devre dışı bırak ya da sil kısmına girin.
  • Açılan ekrandan Hesabı sil butonuna basın.

Bu işlemle birlikte telefonunuza ya da mail adresinize gelen onay kodunu, ilgili bölüme girmeniz gerekmektedir. İşlemin onaylanmasının ardından silmek tamamlanmaktadır. Kalıcı olarak hesap silme için izlenmesi gereken adımlar bu şekildedir.

tiktok-hesabi-silme

TikTok Hesap Silme Şifremi Unuttum

TikTok hesabı silme, uygulama üzerinden yapılmaktadır. Kullanıcıların bu işlemi yapabilmesi için hesaplarına girmesi gerekmektedir. Dolayısıyla şifrenin unutulması, hesaba girişi engellemektedir. Bundan dolayı da hesap silme yapılamamaktadır. Ancak TikTok, bu konuda kullanıcılara önemli kolaylıklar sağlamaktadır.

Uygulamaya şifre, SMS veya mail üzerinden giriş yapılabilmektedir. Kullanıcılar şifrelerini unutsalar dahi telefon numaraları ile girebilmektedir. Dolayısıyla giriş için her zaman şifreye ihtiyaç bulunmamaktadır. Bu yöntemler kullanılarak hesap silmek mümkündür. Ayrıca isteyenler, Şifremi Unuttum kısmından şifrelerini sıfırlayabilmektedir.

Şifreyi yenilemek için uygulamaya şifre ile giriş yapma yönteminin seçilmesi gerekmektedir. Ardından açılan ekrandaki Şifremi unuttum kısmına basılmakta ve yeni ekran açılmaktadır. Açılan ekranda Mail ve SMS ile şifre yenileme bulunmaktadır. İlgili yöntemlerden uygun olan tercih edilmekte ve yenileme yapılmaktadır.

TikTok Eski Hesap Silme

Eski hesaplar için TikTok hesabı silme yapmak için hesaba giriş yapmak gerekmektedir. Hesaba giriş yapmak mümkün değilse silmek de mümkün olmamaktadır.

Eski hesapların silinmesi için ilk olarak hesaba giriş yapılıp yapılmadığının kontrol edilmesi gerekmektedir. Telefon, kullanıcı adı / mail adresi ve şifre ile giriş yöntemleri bulunmaktadır. Eğer bunlardan bir tanesi biliniyor ise hesap giriş yapılmakta ve sonrasında Ayarlar > Hesap > Hesabı Sil veya Devre Dışı Bırak yolu izlenerek hesap silinmektedir.

tiktok-hesabi-silme
TikTok Hesabı Silme

Eğer şifre, kullanıcı adı, mail adresi ve telefon numarası bilinmiyorsa hesaba giriş yapmak mümkün olmayacaktır. Buna bağlı olarak da hesap silinemeyecektir. Ayrıca buradaki bilgilerin istenmesi, TikTok hesap kapatma başkasının hesabı için yapılmasını da engellemektedir.

Tiktok Hesabı Kaç Günde Silinir?

TikTok, kullanıcıların kalıcı olarak hesaplarını silmesi için belli bir süre vermektedir. Bunun nedeni ise silme kararının kızgınlıkla alınma ve daha sonra da pişman olunması olasılığıdır. Zira kalıcı silme sonrasında hesap tamamen silinmekte ve erişim imkanı kalmamaktadır.

TikTok hesap silme, 30 günde tamamlanmaktadır. Silme işleminin ardından kullanıcılar hesaplarına 30 gün boyunca girmediklerinde, kalıcı silmek gerçekleşmektedir. Böylece hesaba ait tüm veriler silinmekte ve erişim imkanı ortadan kalkmaktadır. Ancak 30 gün tamamlanmadan hesaba giriş yapılırsa silme işlemi iptal olmaktadır.

TikTok Hesabı Silme Öncesinde Bilinmesi Gerekenler

TikTok hesabı silinmeden önce kullanıcıların bilmesi ve dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Dolayısıyla silme işlemine hızlı şekilde karar verilse dahi buradaki hususlar incelendikten sonra hesabın silinmesi daha doğru olmaktadır. Dikkat edilmesi gerekenler için aşağıdaki tabloya göz atılabilir:

DetayAçıklama
Geri AlmaKalıcı silme sonrasında hesabın geri açılması veya erişim sağlanması mümkün olmamaktadır.
VeriHesaptaki tüm veriler silinmektedir. Videolar, gönderiler, beğeniler ve yorumlar silinmektedir. TikTok jeton alma ile verilen hediyelere dair detaylar kaybolmaktadır.
YedekSilme öncesinde önemli görseller ve videoların hesaptan indirilerek yedeklenmesi gerekmektedir.
Bağlı UygulamalarTikTok’a bağlı farklı uygulamalar varsa ilk olarak bunların kaldırılması yararlı olmaktadır.
Kalıcı SilmeKalıcı silme için hesaba 30 gün girilmemesi gerekmektedir.
tiktok-hesabi-silme

TikTok Hesap Dondurma / Devre Dışı Bırakma

Hesabın silinmesi, bütün verilerin de silinmesi anlamına gelmektedir. Kullanıcılar, hesaplarını kalıcı olarak kaybetmektedir. Dolayısıyla bazen kalıcı silme pişmanlıklara neden olabilmektedir. Bundan dolayı pişman olma olasılığı olan durumlarda hesabı dondurma ve devre dışı bırakma, çok daha doğru bir seçim olmaktadır.

  • TikTok hesap dondurma için Ayarlar > Hesap > Hesabı Sil veya Devre Dışı Bırak > Hesabı Devre Dışı Bırak yolunun izlenmesi gerekmektedir.

Bu işlem ile hesap devre dışı olmaktadır, ancak kullanıcılar istediklerinde hesaplarına yeniden erişebilmektedir. Ayrıca TikTok hesap dondurma linki buradaki adımlardan oluşmaktadır.

Sık Sorulan Sorular

TikTok hesabı silme ile ilgili sık sorulan sorular ve bunların yanıtları aşağıda yer almaktadır.

1 – TikTok Hesabı Silme Eski Numara ile Nasıl Yapılır?

Hesabın silinebilmesi için hesaba giriş yapılması gerekmektedir. Eski ve artık kullanılmayan bir numarayla giriş yapılan TikTok hesabının silinebilmesi için mail ile giriş yapılması gerekmektedir. Sonrasında silme işlemi yapılabilmektedir.

2 – TikTok Şikayetle Hesap Kapatma Mümkün Mü?

Bir hesaba ilişkin yoğun şikayetler olduğunda TikTok hesabı ve paylaşımları incelemektedir. İnceleme sonucuna göre hesap kapanabilmektedir. Ancak bunun için hesapta ciddi ihlallerin olması gerekmektedir.

3 – TikTok Hesabı Komple Nasıl Silinir?

TikTok hesap silme kalıcı olarak uygulama üzerinden yapılmaktadır. Silme sonrasında hesaba 30 gün boyunca giriş yapılamaması gerekmektedir. Böylece hesap silinmektedir.

4 – TikTok Hesabı Silindiğinde Mesajlara Ne Olur?

Mesajlar, beğeniler, yorumlar, videolar ve diğer paylaşımlar, hesapla birlikte kalıcı olarak silinmektedir.

5 – TikTok Hesap Dondurulunca Takipçiler Gider Mi?

Hesap dondurulduğunda takipçiler silinmemektedir. Ancak paylaşım yapılmadığı için takipçiler, takipten çıkabilmektedir.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kalıcı TikTok Hesabı Silme Nasıl Yapılır? | 2024 Rehber

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hedera Güncel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!