Numan Kurtulmuş; bugünkü TBMM Başkanı, iyi bir eğitimci ve aynı zamanda siyaset adamıdır. Bilgi ve donanımıyla, geçmişten günümüze kadar özellikle birçok siyasi görevde bulunmuştur. Bunun yanı sıra; yazmış olduğu kitaplarla, eğitim tecrübesini ortaya koymaktadır. Daha detaylı bilgi noktasında aşağıya göz gezdirin.
Bu Yazıda Neler Var?
- Numan Kurtulmuş Biyografisi
- Numan Kurtulmuş Geçmişten Bugüne Siyasi Hayatı
- 1- Numan Kurtulmuş : Fazilet Partisi
- 2 – Saadet Partisi
- 3 – Halkın Sesi Partisi
- 4 – Bütünleşme Süreci
- 5 – Adalet ve Kalkınma Partisi
- 7 – 64. Hükümet Görevi
- Numan Kurtulmuş Eğitim Hayatı
- Numan Kurtulmuş Eserleri
- Numan Kurtulmuş Hakkında Çıkan Haberler
- A – Kurtulmuş ve Eyt Açıklaması
- B – Numan Bey Asgari Ücret Açıklaması
- C – “Ak Parti Meclis Başkanlığı’na Adaylığını Koydu”
- D – “TBMM Meclis Başkanı Kurtulmuş Oldu”
Numan Kurtulmuş Biyografisi
Numan Bey kimdir? İçeriği, oldukça dolu ve hatta deneyimlidir. Özel yaşamından siyasi hayatına varana kadar; diğer taraftan birçok işlere imza atan önemli devlet adamı Numan Bey’in hayatı ve biyografisi şu şekildedir;
Numan Kurtulmuş Geçmişten Bugüne Siyasi Hayatı
Peki siyasi hayatında birçok başarıya imza atmış olan Numan Bey geçmişten günümüze kadar hangi görevlerde bulunmuştur? Detaylı bilgi için aşağıya göz atın.
1- Numan Kurtulmuş : Fazilet Partisi
Önce siyasi kariyerine Necmettin Erbakan’ın yanında, İstanbul İl Başkanı olarak görev yaparak başlamıştır. Ayrıca Genel İdare Kurulu üyesi görevinde de bulunmuştur. 2001 yılında bu parti kapatılınca, Saadet Partisi’ne geçmiştir. Diğer taraftan Numan Kurtulmuş eski partisi, ilk partisi olma özelliği ile önemlidir.
2 – Saadet Partisi
Burada İstanbul İl Başkanı olmuştur. Bunun yanı sıra, genel başkan yardımcılığı da yapmıştır. Daha sonra Parti’nin genel başkanı olmuştur. 2010 1 Ekim tarihinden sonra, partiden istifa etmiştir.
3 – Halkın Sesi Partisi
2010’un Kasım 1’i tarihinden sonra, Has Parti’yi kurduğunu açıklamıştır. Böylelikle, partinin genel başkanı olmuştur.
4 – Bütünleşme Süreci
Recep Tayyip Erdoğan tarafından özellikle kendisine 12 Temmuz 2012’de, Ak Parti ile Has Parti Birleşme teklifi gelmiştir. Ayrıca gerçekleşen olağanüstü kongre ile bütünleşme sonrası, parti fesih kararı alınmıştır.
5 – Adalet ve Kalkınma Partisi
Bütünleşme sonrası Ak Parti’ye katılan Numan Bey, ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcısı görevini almıştır. Daha sonra 2014’te Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevlendirilen Ahmet Davutoğlu tarafından, başbakan yardımcısı olmuştur. Başbakan yardımcısı Numan Bey diğer taraftan 2015 seçimlerinde; Ordu milletvekili sıfatıyla, TBMM’ye girmiştir.
7 – 64. Hükümet Görevi
64. Hükümette başbakan yardımcısı ve hatta hükümet sözcüsü olmuştur. Ahmet Davutoğlu istifasının ardından 65. Hükümette önce başbakan yardımcısı olarak devam etmiştir. 19 Temmuz 2017 tarihinde, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı olmuştur. Daha sonra 24 Haziran 2018’de, İstanbul milletvekili seçilmiştir. Son olarak 18 Ağustos 2018 tarihinde, Ak Parti Genel Başkan Vekili olmuştur. Şu an ise, TBMM Başkanı görevindedir.
Numan Kurtulmuş Eğitim Hayatı
Eğitim hayatı boyunca özellikle yükselerek zirveye çıkmıştır. Numan Bey lise döneminden başlayarak bugüne kadar özellikle birçok başarıya imza atmıştır. Detaylı eğitim sürecine göz atın;
- Liseyi, İstanbul Hatip Lisesi’nde bitirmiştir.
- İstanbul Üniversitesi, İşletme Bölümü’nden mezun olmuştur. Aynı zamanda 1982’de yüksek lisansını yapmıştır.
- Yüksek lisans için diğer taraftan; 1989’da Amerika’da Temple Üniversitesi Scholl of Business & Management’te devam etmiştir.
- ABD Cornell Üniversitesi New York Statü Scholl of İndustrial & Labor Relations’ta, misafir öğretim üyesi olmuştur.
- Diğer taraftan 1992 yılında doktora derecesini almıştır.
- Daha sonra 1994 yılında, doçent olmuştur.
- 2004 yılında da sonra profesör olmuştur.
- Diğer taraftan Sabahattin Zaim asistanlığını Pr. Dr. Numan Bey yapmıştır.
- İktisat Fakültesi’nde siyaset veya çalışma alanında, hocalık yapmıştır.
- Bunun yanında Numan Bey, uluslararası sempozyum ve seminerlerde konuşmacı olmuştur.
- Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Ticaret Fakültesi’nde, Ekonomi ve Siyasal İletişim hocalığı yapmıştır.
Numan Kurtulmuş Eserleri
Deneyimli ve hatta tecrübeli eğitim hayatı boyunca, makale ve kitap üzerine birçok çalışması bulunmaktadır. Numan Bey’in eserleri nelerdir?
Makale isimleri: “Stok Yönetiminin Date Bade Yaklaşımı ile Entegre Edilmesi” bunlardan biridir. Diğer önemli makalesi ise “Model İnsan Tipi Açısından Endüstri İlişkilerindeki Değişim”dir. |
“Türkiye’yi Yarınlara Taşımak” adlı kitabı bulunmaktadır. Diğer taraftan özellikle çok okunan kitapları; |
“Amentü Şerhi”: Özelliği ilk büyük Türkçe ilmihal oluşudur. |
“Binbir Hadis Tercümesi’ |
“Sanayi Ötesi Dönüşüm” |
“Cuma ve Bayram Hutbeleri” |
“Yeni Amentü Şerhi” |
Numan Kurtulmuş Hakkında Çıkan Haberler
Seçimler sonrasında yeni dönem TBMM Başkanlığı doğrultusunda gorevini yerine getirmiştir. Böylelikle kendisi hakkında birçok haber, dikkat çekmeye başladı. Bunlardan özellikle en çok araştırılanları şunlardır;
A – Kurtulmuş ve Eyt Açıklaması
AKP Genel Başkanvekili; yapılan canlı yayın sonrasında, EYT düzenlemesine yönelik çalışmaların bittiğini vurgulamaktadır. Ayrıca bu konuda, sona yaklaşıldığının da üstünü çizmektedir.
B – Numan Bey Asgari Ücret Açıklaması
Numan Bey seçim öncesi yaptığı konuşmasında; özellikle asgari ücret konusunda tatmin edici sonucun elde edileceğini söylemektedir.
C – “Ak Parti Meclis Başkanlığı’na Adaylığını Koydu”
Ak Parti ve MHP tarafından, Meclis Başkanlığı’na aday olarak gösterilmiştir. Bu konuda dilekçesini veren Numan Bey, özellikle TBMM’nin üzerine düşen görevi yerine getireceğini söyledi.
D – “TBMM Meclis Başkanı Kurtulmuş Oldu”
Önce Meclis Başkanı’nı belirlemek için saat 14.00’da, TBMM Genel Kurulu’nca toplantı yapılmıştır. Ardından Meclis Başkanlığı için, 7 isim öne çıktı. Özellikle ilk ve ikinci turlarda istenilen oy rakamına ulaşılamayınca seçim, üçüncü tura kaldı. Son olarak 321 oy alarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin 30. TBMM Başkanı olmuştur.