USD32,94
EURO35,76
JPY0,215100
RUB0,383200
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
GR. ALTIN2.528,50
BTC67.888,10

İstiridye Mantarı Tarifleri

istiridye mantari tarifleri
istiridye-mantari-tarifleri
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstiridye mantarı tarifleri son zamanların en çok beğenilen menüleri arasında yer alıyor. Sizler de bu lezzetli tariflerle sofralarınızı şenlendirebilirsiniz!

İstiridye mantarı tarifleri, farklı şekillerde yapabileceğiniz çeşitli tarifler arasında yer alıyor. Bu tarifler sayesinde ana malzeme olan İstiridye mantarına farklı malzemelerle ekleme yaparak birbirinden farklı ve lezzetli tarifler ortaya çıkarmanız oldukça kolay!

İstiridye mantarı tarifleri kolay tarifler arasında yer alsa da bazı püf noktaları bilmeniz size fayda sağlayacaktır. Bu yazımızda bizler de sizler için en lezzetli tarifleri püf noktaları ile birlikte derledik.

İstiridye Mantarı Tarifleri Nasıl Yapılır? İşte Değişik İstiridye Mantarı Tarifleri!

İstiridye mantarı tarifleri sade yapılabileceği gibi kremalı ve tavuklu yapılabilen lezzetli tariflerdir. Hazırlaması son derece kolay olan istiridye mantarının en doğru temizleme şekli ile temizlediğinizde yemeğini pişirmek vaktinizi almayacak kadar kolay iştir.

Fırında ya da ocakta kolaylıkla yapabileceğiniz bu tarifler ile isterseniz ailenize isterseniz da yemeğe gelen sevdiklerinize damakta iz bırakacak menüler hazırlayabilirsiniz.

Kremalı İstiridye Mantarı Tarifi

Yetişkinler kadar çocukların da yemeye doyamadığı bir tarif olan kremalı istiridye mantarı tarifi, en kolay tariflerden birisidir. İstiridye mantarı tarifleri kremalı denemek isteyenlerin kolayca zamandan kazanarak elde edebilecekleri nefis bir tariftir.

Kremalı İstiridye Mantarı Malzemeleri:

  • Yarım kilo istiridye mantarı
  • 3-4 sap yeşil soğan
  • Yarım paket krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tane kapya biber
  • Yeteri kadar tuz

Kremalı İstiridye Mantarı Yapılışı:

Yıkayıp ince ince dilimlediğiniz mantarlarınızı bir tavaya alın ve yüksek ateşte pişirerek suyunu salıp çekmesini sağlayın.

Mantarlarınız suyunu çektikten sonra tereyağını ve biberleri ekleyerek kavurmaya devam edin. Biberler ve mantarlar pembeleştikten sonra tavaya yarım paket kremayı ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. Son olarak yeşil soğanlar ile tuzu da ekledikten sonra sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Tavuklu İstiridye Mantarı Tarifi

İstiridye mantarı tarifleri tavuklu olarak da oldukça sevilen tarifler arasında yer alıyor. Tavuğun lezzeti ile istiridye mantarının lezzeti birleştiğinde ortaya harikalar çıkıyor diyebiliriz.

Tavuklu İstiridye Mantarı Malzemeleri:

  • Yarım kilo istiridye mantarı
  • 2 adet tavuk göğsü
  • İsteğe göre bir tane sarı biber
  • 2 tane kapya biber
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kekik

Tavuklu İstiridye Mantarı Yapılışı:

istiridye mantarı

Öncelikle tavuklarınızı julyen ya da küp şeklinde doğrayın ve yağsız bir tavada suyunu salıp çekene kadar tavuklarınızı pişirmeye başlayın.

Soğanları ve mantarlı julyen, biberlerinizi de yemeklik şekilde doğrayın. Pişen tavuklarınızı bir kaba alarak aynı şekilde yağsız tavanızda mantarlarınızı da kavurmaya başlayın.

Mantarlar suyunu salıp çektikten sonra tereyağını ekleyip güzelce kavurun ve kavurduğunuz mantarlarınızı da ayrı bir kaba alın.

Son aşamada tereyağı ve sıvı yağını tavanıza alarak soğan ve biberleri kavurun. Kavrulan soğanlarınıza mantarları ekleyin. Baharatları ve tuzunuzu da ekledikten sonra son adımda kavurduğunuz tavuklarınızı da ekleyip güzelce karıştırın. Yemeğinizi sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

İstiridye Mantarı Sote Tarifi

Çok basit ve bir o kadar da lezzetli bir tarif olan istiridye mantarı yemeği olarak da bilinen İstiridye mantarı sote tarifi, doyurucu ve besleyici bir tariftir. Bu tarifi yapmak ve sofralarınızı lezzetlendirmek için yeterince az malzemeye ihtiyacınız olacaktır.

İstiridye Mantarı Sote Yapılışı:

İlk olarak mantarlarınızı temizleyip doğrayın. Ardından geniş bir tavanızı ocağın üzerinde kızdırın ve 1 yemek kaşığı sıvıyağı ile birlikte doğranmış mantarlarınızı tavaya alın.

Mantarlarınız suyunu salıp ve çekene kadar mantarlarınızı karıştırarak sotelemeye devam edin. Mantarlarınız suyunu çektikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağı, 2-3 diş kadar dövülmüş sarımsak ve 1 yemek kaşığı kadar limon suyu eklemesi yapın.

Son olarak damak zevkinize göre tuz, karabiber ve kekik eklemesi yaptığınızda istiridye mantar soteniz hazırdır.

İstiridye Mantarı Kızartması

İstiridye mantarı tarifleri arasında yapımı son derece basit olan istiridye mantarı kızartması için ihtiyacınız olan malzemeler sadece yumurta, mısır unu ya da galeta unudur.

Öncelikle mantarlarınızın sert olan sap kısımlarını keserek ayırın. Daha sonrasında mantarlarınızı yıkayıp hiç su kalmayacak şekilde kurutun. Daha sonra geniş bir kapta 2 yumurtayı iyice çırpın.

Başka bir kapta tercihinize göre mısır unu ya da galeta unu ile tuz ve karabiberi karıştırın. Daha sonra mantarlarınızın her birini önce yumurtaya sonra da una bulayarak önceden kızdırılmış sıvıyağda kızartın.

İstiridye Mantarı Nasıl Temizlenir?

İstiridye mantarı tarifleri kadar aynı zamanda kavak mantarı olarak da bilinen İstiridye mantarının temizlenme şekli de özellikle sağlık açısından son derece önemlidir. Bunun için de öncelikle sapları ortadan kesilerek temizlenir. Eğer aşırı toz ve çamur yok ise mantarların üst kısmını nemli bir bezle silmeniz yeterli olacaktır.

Mantarlarınız aşırı kirli ve tozlu ise o halde su dolu bir kabın içine mantarlarınızı koyarak çok örselemeden çalkalayarak mantarlarınızın çamur ve kirini akıtabilirsiniz. Ancak temizleme sırasında mantarların çok fazla ezilmemesine dikkat etmelisiniz.

İlgili Diğer Yazımız: Köri Soslu Makarna Tarifleri

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İstiridye Mantarı Tarifleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hedera Güncel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!