Araç sigortası trafiğe çıkan her aracın yaptırması gereken ve kusurlu durumlarda vereceği zararı üçüncü şahıslara devreden uygulamadır. Artık gelişen teknolojiye bağlı olarak online olarak yapabilirsiniz. Peki bu konuda dikkat etmeniz gereken detaylar ile araç sigortası nasıl yapılır?
Bu Yazıda Neler Var?
- Zorunlu Trafik Sigortası Nedir?
- Online Araç Sigortası Nasıl Yapılır?
- Online Araç Sigortası için Gerekli Bilgiler
- Online Araç Sigortası Hangi Tür Araçlar için Yapılır?
- İnternetten Trafik Sigortası Tercihinde Nelere Dikkat Etmelisiniz?
- Online Araç Sigortası Fiyatları Nasıldır?
- Trafik Sigortası Teklifi Al E – Devlet
- Sıkça Sorulan Sorular
- 1 – İnternetten Trafik Sigortası Yaptırmak Güvenli mi?
Zorunlu Trafik Sigortası Nedir?
Zorunlu trafik sigortası, motorlu olan her taşıt sahibinin yapması gereken sigorta olup olası zararları üçüncü kişilere devreden uygulamadır. Tazminat ve maddi zarar yanında kaza tedavileri ve sakatlık ölüm halinde ise kişinin ailesine ödeme konusunda yardımcı olmaktadır.
Online Araç Sigortası Nasıl Yapılır?
Online trafik sigortası için öncelikle poliçesi güvenilir olan ve SSL sertifikası bulunan web sitelerinin mobil uygulama seçeneklerinden faydalanın. Bunlardan en güvenilir olanı seçtikten sonra örneğin sigortam. net sayfasına giriş yapın. Ardından;
- “Trafik sigortası teklifi al” kısmına tıklayın.
- Sonrasında isim – soyisim, cep telefonu numarası, e – posta adresi bilgilerini girin.
- Daha sonra T.C kimlik numarası ya da vergi numarasını girin.
- Ayrıca aracın ruhsatı varsa plakasını ve ruhsat numarası ile ruhsat seri numarasını girin.
- Sonrasında online sigorta teklif için “Teklifleri Göster” butonuna basın.
- Ancak aracınızın ruhsatı yok ise ve araç sıfır km değilse “Araç Numarası ile Asbis No” girin. Sonrasında tekrar “Teklifleri Göster” kısmına tıklayın.
- Karşınıza çıkan ekranda size en uygun teklifi alarak online araç sigortası poliçesini bu şekilde alabilirsiniz.
Ayrıca sanal Pos imkanı ile poliçe ödemenizi, seçtiğiniz ödeme yöntemine göre taksitli ya da peşin olarak da kredi kartından ödeyebilirsiniz.
Online Araç Sigortası için Gerekli Bilgiler
Online trafik sigortası yapacak olan kişiler öncelikle en güvenli yerden teklif almak durumundadır. Sonrasında ise bu konuda gerekli olan belge bilgileri ise şöyledir;
Gerekli Belgeler ve Bilgiler | İsim – soyisim Cep telefonu T.C kimlik numarası Mail adresi Araç plakası Ruhsat numarası Ruhsat seri numarası |
Aracın Ruhsatı Yoksa | Araç plakası Asbis numarası Araç markası Araç modeli Araç model yılı |
Ruhsat numarası aracın geçmişine bakarak en güncel ve en doğru araç sigorta hesaplama için fiyat teklifi konusunda önemlidir. Ayrıca Asbis numarası, ikinci el araçta ruhsat hazır olana kadar araç plakası girmeye gerek dahi kalmadan zorunlu trafik sigortası için teklif alırken işe yarar.
Online Araç Sigortası Hangi Tür Araçlar için Yapılır?
Bireysel araç türünden daha ticari araçlara kadar her türlü aracın fiyat teklifi konusunda online araç sigortası mobil uygulama sitelerinden faydalanabilirsiniz. Peki bu araç türleri detaylı olarak nelerdir?
- Otomobil trafik sigortası
- Motosiklet trafik sigortası
- Kamyonet trafik sigortası
- Traktör trafik sigortası
- Minibüs trafik sigortası
- Çekici trafik sigortası
- Taksi trafik sigortası
İnternetten Trafik Sigortası Tercihinde Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Online olarak zorunlu trafik sigortası durumlarında, teklif alacağınız sitelerin güvenilir olması her yönden önemlidir. Özellikle bu konuda dikkate alacağınız unsurlar şunlardır;
- Zorunlu araç poliçesi için doğru fiyat karşılaştırması yapmaya önem verin.
- Ardından sigorta şirketini seçerken mümkün oldugu kadar hizmet memnuniyetini araştırın.
- Ayrıca şirketin anlaşmalı araç servis ağı genişliğine göz atın.
- Online olarak aldığınız poliçeyi kaydedin.
- Şirketin SSL sertifikası olup olmadığına bakın. Yani adres çubuğu üstünde “Http” ifadesi ile kilit simgesi olup olmadığına bakın.
- Şirket bilgilerinin şeffaf olması da bu noktada önemlidir. Yani adres ve kurumsal bilgilerin web sitesi bilgilerinde net şekilde belirtildiğine göz atın.
- Ayrıca ödeme konusunda 3D secure sistem kullanılıp kullanılmadığına dikkat edin. Yani cep telefonuna tek kullanımlık şifre yöntemi ile çalışır.
- Ardından eğer ödemeyi IBAN ile yapacaksanız da burada dikkat etmeniz gereken detay, kişisel hesaba ait İBAN numarasına transfer vb. para yatırmamaktır. Çünkü güvenilir ve kurumsal şirketler nakit ödeme ile çalışır.
Online Araç Sigortası Fiyatları Nasıldır?
Online trafik sigortası fiyatları üstünde birçok etken vardır. Bunlara detaylı olarak göz atacak olursanız şöyledir;
- Kişinin hasarsızlık basamağı
- Aracın türü
- İle göre mevcut tavan fiyat
- Teklif alacağınız online şirket kalitesi
Tavan fiyatlar her ay Sigorta Bilgi Merkezi tarafından güncellenir. Buna göre de şirketler bu tavan fiyatlar üstünden fiyat sunar. Bu durumlarda en ucuz trafik sigortası için karşılaştırma yapabilirsiniz. Bu şekilde tahmini sigorta hesaplama yapabilirsiniz.
Trafik Sigortası Teklifi Al E – Devlet
Sigortanızı yenileyecekseniz eğer e – devlet kapısı üzerinden şirket aracı ya da şahıs aracınızın “Trafik Sigortası Sorgulama” işlemlerini halledebilirsiniz. Yani sigorta bitimine 29 gün kaldığında fiyat teklifi oluşturabilirsiniz. T.C kimlik numarası ve şifreniz ile e devlet giriş yapıp. Ardından “Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi” başlığından gerekli adımları takip edin.
Sıkça Sorulan Sorular
Araç sigortası artık hiç yerinizden dahi kımıldamadan online olarak halledebileceğiniz işlerden biri haline gelmiştir. Dikkatli ve özenli karşılaştırma, güvenlik kurallarına göre pratik şekilde bu sorunu çözebilirsiniz. Ayrıca konu hakkındaki diğer sorular da şunlardır;
1 – İnternetten Trafik Sigortası Yaptırmak Güvenli mi?
Ssl sertifikası olan, 3D ödeme sistemi ile çalışan, şeffaf ve kurumsal şirketler doğru araştırma sonrası güvenlidir. Ayrıca bu konuda fiyat karşılaştırmalarına da dikkat edin.