Açıköğretim fakültesi sınav tarihleri buraya kayıt olan öğrencilerin merak ettiği konulardan birisidir. Özellikle ortalama sınav dönemlerinin yaklaşmış olması hazırlıkları arttırmaktadır. Neredeyse her yaştan bireyin kayıt olabildiği AÖF için üniversiteler kendi bazında duyurular yapmaktadır. Bu yüzden ortak bir tarihten bahsetmek zordur.
AÖF sınavları her dönem içerisinde 2 kere olmak üzere yapılmaktadır. Vize veya final olarak adlandırılan bu sınavlara girilmesi gerekir. Öğrenci özellikle eğer sınava giriş yapmazsa dönemi tamamlama olasılığı düşmektedir. Bundan dolayı öğrencilerin merak ettiği bazı sınav tarihleri mevcuttur. Eğer siz de bu sınavlara giriş yapacaksanız detayları öğrenebilirsiniz.
Bu Yazıda Neler Var?
- Açıköğretim Sınav Tarihleri 2023 – 2024 Dönemi için Nasıl?
- 1 – Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Tarihleri
- 2 – Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Sınav Tarihleri
- Açıköğretim Fakültesi Sınav Tarihleri Değişebilir mi?
- AÖF Online Sınav Giriş Devam Ediyor mu?
- Açıköğretim Fakültesi Sınav Tarihleri Kapsamında Sınavlar Nasıl Yapılacak?
- Açıköğretim Sınav Giriş Belgesi Nereden Alınır?
- Açıköğretim Fakültesi Sınav Tarihleri ve Diğer Konularda Sık Sorulan Sorular
- 1 – Açıköğretim Fakültesi Kaydı Nasıl Yapılır?
- 2- AÖF Kayıt Ücretli mi?
- 3 – Açıköğretim Fakültesi Kayıt Ücretleri Ne Kadar?
- 4 – Kimler Açıköğretim Fakültesi Kaydı Yaptırmaktadır?
Güncel olarak üniversiteler tarafından duyurular yapılmaktadır. Hem formal kayıt olanlar hem de açıköğretim okuyanlar bu duyurulardan sistemi takip edebilmektedir. Hatta öyle ki karışıklık yaşanmaması adına açıköğretim fakültesi sınav tarihleri başta olmak üzere tüm konular AÖF adı altında özel olarak oluşturulan sitelerde duyurulur.
Peki açıköğretim fakültesi sınav tarihleri nasıl? İşte iki büyük açıköğretim üniversitesinin tarihleri.
Öğrenci dostu Eskişehir’de yer alan Anadolu Üniversitesi yılların açıköğretim üniversitesi olarak bulunmaktadır. Kişilerin yüksek bir çoğunluğu bu üniversiteye kayıt olarak AÖF mezunu olabilmektedir. Geçtiğimiz günlerde Anadolu Üniversitesi için de sınav tarihleri duyurulmuştur. Sınav tarihleri şu şekildedir:
Güz Dönemi Sınav Tarihleri
- Ara Sınav (Vize Sınavı) – 9-10 Aralık 2023
- Dönem Sonu Sınavı (Final) – 20- 21 Ocak 2024
Bahar Dönemi Sınav Tarihleri
- Ara Sınav (Vize Sınavları) – 20- 21 Nisan 2024
- Dönem Sonu Sınavı (Final) – 25-26 Mayıs 2024
Yaz Okulu Sınavı: 17 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleşecektir.
Sınavlar kısa sürede tamamlanacak olup yoğunluğa ve sisteme bağlı olarak kısa sürede neticelendirilerek öğrenci sistemine not olarak girilecektir.
Söz konusu açık öğretim olduğunda akla gelen bir diğer üniversite Erzurum Atatürk Üniversitesi olmaktadır. Atatürk Üniversitesi açıköğretim fakültesi sınav tarihleri de yine kendi sitesine duyurulmuştur. Aşağı yukarı aynı döneme denk gelen sınavlar ile öğrencilerin bilgileri kontrol edilecektir.
Güz Dönemi Sınav Tarihleri
- Ara Sınav (Vize Sınavları) – 25- 25 Kasım 2023
- Dönem Sonu Sınavı (Final Sınavları) – 13 – 14 Ocak 2024
- Bütünleme Sınavı – 17- 18 Şubat 2024
Bahar Dönemi Sınav Tarihleri
- Ara Sınavı (Vize Sınavları) – 20 – 21 Nisan 2024
- Dönem Sonu Sınavı – 8- 9 Haziran 2024
- Bütünleme Sınavı – 13- 14 Temmuz 2024
Açıköğretim sınav tarihleri her ne kadar önden açıklanmış olsa da bu tarihlerde netlik söz konusu değildir. Üniversitelerin sitelerinde de tarihlerin değişebileceğine dair ibarelere denk gelebilirsiniz. Sınavlar; Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM kararları ile çeşitli doğal afet, pandemi gibi sebeplerden dolayı ertelenebilmektedir. Olası değişiklikler yine üniversitelerin sitelerinde duyurulmaktadır.
Pandemi döneminde sınavların tarihleri ve giriş yöntemleri değişiklik göstermişti. Öyle ki, sınavlar sınıf ortamlarında değil online olacak şekilde gerçekleşmekteydi. Açık lise giriş sınavlarında da durum aynıydı. Ancak geçtiğimiz senelerde pandeminin son bulması ve insanların daha rahat hareket edebilmesinden ötürü sınavların online girişleri kapatılmıştır.
Sınavlar online olarak internetten gerçekleşmeyecektir. Öyle ki üniversitelerin duyurduğu tarihlerde belirli fakülte ve sınav merkezlerinde sınav yüz yüze olacaktır. Öğrenciler internetten alacağı sınava giriş belgesi ile sınav yerlerine gitmelidir. Daha sonra belirtilen sınıflarda öğrenciler sınava girerek süreyi aşmadan sınavı sonuçlandırmalıdır.
Üniversitelerin sınav duyuru alanlarında sadece sınav giriş yerleri değil, belge alabilecekleri noktalar da bulunmaktadır. Öğrenci bilgileri ile giriş yapıldığında belgeye erişeceksiniz. Belgeyi çıktı alarak sınava girmelisiniz. Diğer taraftan belge üzerinde sınava girilmesi gereken il/ilçe, açık adres, sınıf bilgisi ve sıra numarası mevcuttur.
Günümüzde ülkemiz sınırları içerisinde AÖF kayıt olan ya da olmak isteyen sayısı fazladır. Bu yüzden AÖF sınav tarihleri kadar sık sorulan bazı sorular mevcuttur.
1 – Açıköğretim Fakültesi Kaydı Nasıl Yapılır?
Açıköğretim üniversitesi kaydı için iki yöntem mevcuttur. İlki eğer birey halihazırda bir üniversiteden mezunsa sınava girmeden AÖF kayıtlarını takip ederek ilgili internet sitesinden başvurmalıdır. Eğer birey üniversiteden mezun değilse üniversite sınavlarına girdikten sonra başvuruda bulunmaktadır.
2- AÖF Kayıt Ücretli mi?
Açıköğretim üniversitelerinde kayıt ücretleri bulunmaktadır. Her kayıt ücreti bire bir aynı değildir. Kayıt yaptırmak istediğiniz bölümü seçtiğinizde site üzerinde size ücret hakkında bilgi verecektir. İlgili bankalardan parayı yatırdıktan sonra kayıt tamamlanacaktır.
3 – Açıköğretim Fakültesi Kayıt Ücretleri Ne Kadar?
Ücretlerde tek bir fiyatlandırmadan bahsedilemez. Ayrıca bölüme bağlı olarak üniversiteler ücret bilgisini güncelleyebilmektedir. Bu yüzden yapılması gereken bölüm seçilerek ücret hakkında bilgi almak olacaktır.
4 – Kimler Açıköğretim Fakültesi Kaydı Yaptırmaktadır?
Günümüzde neredeyse her birey tarafından AÖF kaydı oluşturulabilmektedir. Aranan şartlardan bazıları şunlardır; birey en az lise mezunu olmalıdır ve hatta üniversite okuma yaşından küçük olmamalıdır. Eğer lise diplomanız mevcutsa ilk defa ya da ikinci, üçüncü üniversite için kayıt açtırabilirsiniz.