USD34,26
EURO37,62
JPY0,231800
RUB0,354200
GBP44,91
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
GR. ALTIN2.888,71
BTC62.346,03

Sağlık Raporu Nasıl Alınır | Sağlık Raporu Almanın 7 Yolu!

sağlık raporu nasıl alınır
saglik-raporu-nasil-alinir
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık raporu nasıl alınır? Sağlık raporları son zamanlarda sıkça istenen belgeler haline gelmeye başladı. Kişilerin sağlık durumunu tek bir kağıt ile öne serebilecek olan bu rapor. Askerlik, Spor dalları, Ehliyet için, Silahlanma ve Evlilik için de gerekli belgeler arasında bulunmakta.

Sağlık raporu nasıl alınır gibi sorular son zamanlarda sıkça sorulmaya başlandı. Özellikle bu belgeler ile ilk kez işlemler yapacak olanlar sağlık raporu nereden alınır pek bilgiye sahip değiller. Sağlık raporu genellikle aile hekimleri tarafından verilmekte.

Ancak, bazı durumlarda gittiğiniz hastanenin imkanları yetersiz kaldığı için bazı sağlık kontrolleri için sizi dış hastanelere sevk edebilmektedirler. İşte sağlık raporu alınabilecek kurumlar;

  • Sağlık Ocağı.
  • Gelişmiş Devlet Hastaneleri.
  • Özel Hastaneler.

Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Sağlık raporu almak için gerekenler aslında oldukça basit. Öncelikle size yakın olan sağlık kuruluna gitmeniz gerekmekte. Bu konuda yapacağınız en doğru adım ilk olarak aile hekiminize gitmek olacaktır. Aksi durumlarda aile hekiminiz sizi daha gelişmiş bir hastaneye yönlendirecektir.

Aile hekiminiz alacağınız sağlık raporuna göre size özel bir dizi testler yapacaktır. Boy, Kilo, Göz Testi, Diğer kan testleri şeklinde ilerleyen durumlar tek tek verilecek olan sağlık raporuna işlenecektir.

Sağlık raporu almak için götürmeniz gereken belgeler kimlik belgeniz olacaktır. Bunun dışında başvuru yapacağınız veya sağlık raporu almanızı isteyen kuruluşların vereceği ekstra istekler olursa onları da yanınızda bulundurmanız gerekmekte.

Akıl sağlığı konusunda istenen sağlık raporları aile hekiminizin yönlendirmesi ile birlikte uzman bir psikolog tarafından verilmektedir.

Sağlık Raporları Ne Kadar Süre Geçerli Olur?

Sağlık raporları geçerlilik olarak farklılıklar gösteren belgelerdir. Ancak genel olarak sağlık raporları ne kadar süre geçerli olur? Sorusuna cevap verecek olursak bu süre 1 Hafta – 6 Ay arası diyebiliriz.

1 Haftalık sağlık raporu geçerliliği genellikle akıl sağlığı için istenen sağlık raporları olacaktır. Akıl sağlığı için istenen sağlık raporları süre dolduktan sonra yenilenmesi gereken ve en kısa teslim sürelerine sahip olan sağlık raporlarıdır.

Genel sağlık raporları örnek olarak ehliyet için alınan sağlık raporları ise 6 aylık sürece kadar bir esneme payına sahiptir.

Bunun dışında kurumunuzun istediği durumlara göre de sağlık raporlarının geçerlilik zamanlar farklılık gösterebilir.

E-Devlet Üzerinden Sağlık Raporu Almak E-Devlet Üzerinden Sağlık Raporu Alınır mı?

E-Devlet üzerinden sağlık raporu almak gibi yanlış bir algı ortada dönmekte. Bu karışıklığın temel sebebi askerlik için gereken sağlık raporunun başvurusunun e-devlet üzerinden yapılıyor olması.

Öncelikle sorunun cevabı; Kesinlikle E-devlet üzerinden sağlık raporu almak mümkün değildir. Sağlık raporu almak isteyen kişilerin aile hekimlerinin testlerinden geçmesi. Kendilerine sorulacak soruları cevaplaması ve yapılacak kan testine girmesi gerekmekte.

Askere gidecek olanların Asal yoklama başvurusu için sağlık raporu alması gerekmekte. E-Devlet üzerinden asal yoklama için bazı sorular sorulmakta. Bu sorular sağlık raporu için değil genel olarak bilgi toplamak için sorulmakta.

Sonrasında ilgili kurumlara gidilerek gerçek bir sağlık raporunun alınması gerekmekte.

Askerlik İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Askerlik çağına gelmiş kişiler askere gidebilmek için öncelikle bir testten geçmelidir. Peki, Askere gitmek için sağlık raporu nasıl alınır?

Öncelikle askere gidecek olan kişilerin E-devlet hesaplarına giriş yapması. Daha sonra arama kısmından “Asal Yoklama Başvurusu” sekmesine girmesi gerekmekte. Asal yoklama alanında sizden istenen bilgileri doğru şekilde tamamlamanız lazım.

saglik-raporu-nasil-alinir

İstenen bilgileri girdikten sonra aile hekiminizin sistemine sağlık raporu için bir istek düşecektir. Önünüzdeki günlerde aile sağlık merkezine giderek sağlık muayenesi olmanız gerekmekte.

Aile Hekimi yönlendirilmesi sonucunda duruma göre daha büyük bir sağlık kuruluşuna gitmeniz ve orada heyete çıkmanız. Oradan alacağınız sonuç ile hareket etmeniz gerekecektir.

Sağlık Raporu Alma Ücreti Ne Kadar? Sağlık Raporu Ücretli mi?

Sağlık raporu istenildiği zaman vatandaşların aklında sağlık raporu ücreti gibi bir algı oluşuyor. Peki, Sağlık raporu ücreti ne kadar?

Devlet hastanelerinde bazı raporlar dışında raporlara ücret istenilmez. Ücretsiz olan raporlardan birisi de sağlık raporudur. Sağlık raporu alçak kişilerin hiçbir şekilde ücret ödemesine gerek duyulmamakta.

Sağlık raporları sadece özel hastanelerde ücretlidir. Özel hastanelerin sağlık raporu ücretleri sürekli olarak değişiklik göstermekte. Bu nedenle gideceğiniz hastanenin numarasını arayarak güncel olan sağlık raporu fiyatını öğrenebilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular ile Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

saglik-raporu-nasil-alinir
sağlık raporu nasıl alınır

Sağlık raporu nasıl alınır? Yeni işe başlayan kişiler, ehliyet almak ya da herhangi bir işiniz için sağlık raporu almanız gerekebilir. Bu nedenle sizden sağlık raporu isteyen kurumun, taleplerinde farklılık arz edebilir. Peki, işe giriş sağlık raporu alırken hangi testler gerekli?

1 – Sağlık Raporu Nasıl Alınır, Nereden Alınır?

Sağlık raporu alabilmek için herhangi bir sağlık kuruluşuna başvurmanız yeterli olacaktır. İstenen raporu aile hekimleri, özel tıp merkezleri, devlet hastaneleri ya da poliklinikler vermektedir. Ayrıca iş yeri hekimlerinin de sağlık raporu verme yetkisi bulunduğunu hatırlatmakta fayda var.

2 – İşe Giriş Sağlık Raporu Kapsamında Hangi Testler Bulunur?

İşe girişler için talep edilen sağlık raporlarında; kan ve idrar tahlili, işitme testi, akciğer filmi, EKG, solunum testi, göz ve portör tahlilleri istenmektedir. Talep edilen rapor geniş kapsamlı olduğu için her bir testin özenli ve doğru yapıldığından emin olmalısınız. Aksi takdirde iş yerinizdeki çalışma hayatınız olumsuz etkilenebilir.

3 – Sağlık Raporu Ücretli mi?

saglik-raporu-nasil-alinir

Birinci basamak olarak adlandırılan sağlık kuruluşlarından (Aile hekimliği, sağlık ocakları gibi) aldığınız raporlar ücrete tabi değildir. Devlet hastanesinden ya da üniversite hastanelerinden alınacak raporlar ücrete tabidir. Tek hekim onayı 90 TL, heyet raporu ise 350 TL’dir. Özel hastanelerin talep edeceği tutarlar hastaneden hastaneye farklılık gösterebilmektedir.

4 – Sağlık Ocakları Sağlık Raporu Veriyor mu?

İşe giriş sağlık raporu nasıl alınır? Bu soru sağlık raporu almak isteyenlerin sıklıkla merak ettiği bir konudur. Sağlık ocakları tarafından sağlık raporu verilmektedir. Fakat dikkat edilmesi gereken husus aile hekiminizin bulunduğu sağlık ocağına gitmek gerekir. Aksi takdirde herhangi bir sağlık ocağına gittiğiniz takdirde sağlık raporu alamazsınız.

5 – Devlet Hastanesi Sağlık Raporu Hangi Bölüme Gidilir?

Devlet hastanesinden işe giriş sağlık raporu nasıl alınır? Öncelikle randevu almanız gerekmektedir. Sağlık raporunda sizden talep edilen tetkiklere göre ilgili bölümlerin her birinden ayrı ayrı randevu almanız gerekmektedir. Randevu almadığınız takdirde işlemlerinizi gerçekleştiremeyebilirsiniz.

6 – E-Nabızdan Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

saglik-raporu-nasil-alinir

E-Nabız üzerinden sağlık raporu alınamamaktadır. Fakat mevcut durumda verilmiş olan sağlık raporlarını E-Nabız üzerinden görmeniz mümkündür. Portal üzerinde yer alınan menüye giriş yaparak raporlarım sekmesine tıkladığınızda adınıza düzenlenmiş olan sağlık raporlarını görebilirsiniz.

7- E-Devletten Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

E-Devlet üzerinden sağlık raporu nasıl alınır? Sağlık raporu almak için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Öncelikle E-Devlet portalına giriş yapın,

  • Ana sayfada yer alan “E-Hizmetler” butonuna tıklayın ve sağlık hizmetlerinin bulunduğu sayfaya tıklayın.
  • Karşınıza çıkan ekranda kişisel sağlık bilgi formu butonuna tıklayın.
  • Karşınıza çıkan ekranda sağlık raporunuzun olup olmadığı belirtilecektir. Eğer sağlık raporunuz yoksa “Yeni Başvuru” seçeneğine tıklayın.
  • Gelen ekranda sizden istenen bilgileri eksiksiz doldurun ve “Devam Et” seçeneğine tıklayın. Ardından belirli aralıklar ile raporun onaylanıp onaylanmadığını kontrol edin. Rapor onaylandıktan sonra aile hekimliği, devlet veya özel hastanelere giderek ehliyet için sağlık raporunuzu talep edebilirsiniz.

E-Devlet üzetinden alacağınız sağlık raporu sürücü belgesinde kullanabileceğiniz için işe girişlerde istenen sağlık raporları ile uyumlu olmayabilir.

8 – En Kolay Sağlık Raporu Nereden Alınır?

saglik-raporu-nasil-alinir

En yakın sağlık kuruluşuna gitmeniz yeterli olacaktır. Önceden randevu alarak gitmek işlemlerinizin daha hızlı ilerlemesine yardımcı olacaktır. Sağlık raporu için gerekli evrakların tam ve eksiksiz olduğundan emin olarak herhangi bir sağlık kuruluşunu tercih ederek sağlık çalışanları aracılığı ile temin edebilirsiniz.

9 – Ehliyet için Sağlık Raporu Nasıl Alınır ?

Birçok işlem için öncelikle sağlık raporuna ihtiyaç duyarız. Bu işlemlerden bir tanesi de ehliyettir. Ehliyet başvurusunda bulunmak için öncelikle bazı sağlık testlerinden geçmek gerekir. Bunun için de sağlık raporunun nereden ve nasıl alınacağı merak edilen konular arasındadır. Ehliyet almak için ihtiyaç duyduğunuz raporu en yakın sağlık kuruluşuna giderek alabilirsiniz.

10 – E Devletten Çocuğuma Sağlık Raporu Nasıl Alınır ?

Konu ile alakalı merak edilen ve araştırılan bir diğer husus ise e devlet üzerinden ebeveynlerin çocuklarına nasıl sağlık raporu alacağıdır. Yazımızda belirtmiş olduğumuz gibi e devlet üzerinden ne yazık ki sağlık raporu talebinde bulunmak mümkün değildir. Bunun için aile hekimine gitmek gerekir. 

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sağlık Raporu Nasıl Alınır | Sağlık Raporu Almanın 7 Yolu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hedera Güncel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!