USD34,43
EURO36,29
JPY0,223700
RUB0,344400
GBP43,46
EURO/USD1,05
BIST9.389,62
GR. ALTIN2.837,26
BTC90.848,80
ozon-tedavi

Ozon Tedavi Nedir? Hangi Hastalıklarda Ozon Tedavi Uygulanır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ozon tedavi, vücudunuzda oluşan bir rahatsızlığı ya da yarayı tedavi edebilmek için vücudunuza ozon gazı uygulanmasını gerektiren tedavi yöntemidir. Ozon gazı bileşen olarak ise üç oksijen atomundan (O3) oluşan renksiz bir gazdır. Bu gaz sayesinde bağışıklığın uyarılır ve rahatsızlıkların tedavisi hedeflenir.

Ozon Tedavi Hangi Rahatsızlıkları İyi Gelir?

ozon-tedavi

Ozon tedavi terapötik özellikleri sayesinde geniş bir alanda olumlu etkiler gösterir. Bu sayede çeşitli hastalık, rahatsızlık ve yaralanmaların iyileşme sürecine yardımcı olarak kullanılır. Tıp biliminde alternatif tıp yöntemi olarak kabul edilir. bu yüzden genel olarak ilaç tedavisine ek olarak kullanılır.

Günümüzde birçok hastalığın ana nedeni kronik veya anormal enflamasyon oluşumudur. Bu aşamada ozonun anti-enflamatuar özelliklerinden faydalanılır.

Yaraların iyileşmesine katkıda bulunan içeriği sayesinde ozon enfeksiyonla savaşabilir. Bu açıdan bakıldığında ozon yöntemi:

  • Dermatolojik rahatsızlıkların yanı sıra vücudun sistemlerini etkileyen kronik enfeksiyon tedavisi amacıyla kullanılır.
  • Ayrıca viral, bakteriyel ve fungal hastalıklarda antimikrobiyal özellikleri nedeniyle tercih edilir. 
  • Kanser hücrelerinin iyileştirme, tümörler, çeşitli vasküler endikasyonlar, dolaşımın düzenlenmesi gibi durumlarda oksijen ve antioksidanların etkilerini artırma yeteneği nedeniyle ozon gazı uygalanır.
  • Bunun yanı sıra ozon uygulaması metabolik hızı arttırır ve vücutta daha fazla yağ yakılmasını sağlar.
  • Tip 2 diyabet rahatsızlığı olanlarda pankreasta insülin üreten hücrelerde oluşan hasarı düzeltir. Diyabet kontrolüne katkı sağlar.
  • Vücutta serotonin üretimini arttırır ve depresif izleri azaltır.
  • Kozmetik sektöründe yaşlanma karşıtı etki gösterir. Hem de toksinlerin atılmasını hızlandırır ve detoks etki yaratır. 

Günümüzde yüzlerce hastalık veya rahatsızlık için ozonla tedavi bir seçenek olarak sunulur. Gelişen teknoloji sayesinde bu yöntem giderek yaygınlaşmaktadır. 

Ozon Tedavi Kimlere Uygulanabilir?

Günümüzde oldukça yaygın olan ozon tedavi yöntemi sadece tedavi amaçla değil oluşabilecek rahatsızlıkları önlemek amacıyla da tercih edilir. Bu yöntemin uygulanabileceği kişileri aşağıdaki tabloda inceleyebilirsiniz.

Kimlere Uygulanmaz?

ozon-tedavi

Serum ozon tedavisi faydaları sayesinde sıklıkla tavsiye edilen bir yöntemdir. Ancak yine de uygulanması risk oluşturabilecek gruplar bulunmaktadır. Bunları şöyle sıralayabiliriz.

  • Hamileler ve hamilelik şüphesi olanlar
  • Yüksek tansiyon tedavisi için ACE inhibitörü alanlar
  • İleri derecede kansızlık şikayeti olanlar
  • Kanda pıhtılaşma sorunu yaşayanlar
  • Hipertiroidi hastaları
  • Pankreatit
  • Sıklıkla kas krampları yaşayanlar
  • Ozona alerjisi olanlar
  • Yeni kalp krizi geçirenler ve kontrol altına alınmamış kalp damar rahatsızlığı olanlar

Bu kişilere bu tedavi yöntemi uygun değildir. Ayrıca bu tedaviyi sadece alanında uzman kişiler yapmalıdır.

Nasıl Uygulanır?

Ozon tedavi esnasında birden fazla yöntem kullanılabilir.  Ozon gaz veya sıvılarlar karıştırılarak kanla birleştirilir. Farklı bir uygulama olarak ise doğrudan damarlara veya deri altına enjekte edilebilir. Bunun yanı sıra rektum, vajina içeren yollar ile veya kas dokusuna uygulanabilir.

Doktorunuzla görüştüğünüzde sizin için en uygun doz ve uygulama yöntemini kendisi size bildirecektir.  Tedavi yönteminin isimlendirilmesi ve uygulanış şekli ise şöyledir.

Otohematerapi yönteminde ozon hastadan alınan kanla karıştırılır ve hastaya tekrar verilir. Bu, birkaç gün arayla yapılabilir.

İnsüflasyon yöntemi rektal veya vajinal  boşlukta yapılır. Ayrıca kulak veya burun boşluğuna ozon uygulamak için de tercih edilir.

Ozon eklem tedavisi ise ağrıyan eklem, sırt ağrısı, yırtılmış bağ ve benzerleri rahatsızlıklar için sıkça önerilen bir tedavidir. Tedavi esnasında ilk bölüm bir vitamin ve ilaç karışımından oluşur. İkincisinde ise karışıma ozon eklenir ve eklem içine enjekte edilir. 

Kaç Seans Sürer?

ozon-tedavi

Ozon tedavi için seans sayısı hastalığın türüne ve hastaların durumuna göre belirlenir. Bu anlamda hastaların yaşı ve kilosu, kullandığı ilaçlar; hastalığın ise süresi ve evresi göz önünde alınarak karar verilir. Ayrıca kişinin psikolojik durumu da iyileşme sürecine doğrudan etki etmektedir.

Sık Sorulan Sorular

Konu ile ilgili olarak merak edilenlere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

1 – Avantajları Nelerdir?

ozon-tedavi
Ozon Tedavi

Farklı hastalıklarda tamamlayıcı tedavi olarak yaptıranlara pek çok fayda sağlamaktadır. Hücre ve dokulardaki oksijen seviyesini artırarak iyileşmeyi hedefleyen bu tedavi yöntemi bağışık sistemini güçlenmesi ve kan dolaşımını hızlanmasını sağlar. Bağışıklığın güçlü olması özellikle enfeksiyon hastalıklarına karşı koruma oluşturur. Bunun yanı sıra tansiyonu ve hormonları dengelemek, kas ve eklem ağrılarını azaltmak, beyin fonksiyonlarının daha iyi çalışmasını sağlamak gibi etkileri vardır.

2 – Zararı Yan Etkisi Var mı?

Ozonun kendisinden kaynaklanan belirgin bir yan etki bulunmamaktadır. Ancak nadir olarak geçici ve kısa süreli uygulama sonrası tansiyon düşüklüğü sorununa rastlanabilir. Uygulayanın yeterince profesyonel olmaması gibi durumlarda yanlış uygulama tekniği ve hatalı doz seçimine bağlı olumsuzluklar ortaya çıkabilir.

3 – Cilde Ozon Tedavisi Fiyatları Ne Kadardır?

Fiyatlar uygulama süresine ve doza göre değişiklik gösterir. En doğru bilgiyi yapılacak merkezden öğrenebilirsiniz.

4 – Evde Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bu tip tedaviler için en uygun yer sağlık kurumları ve kuruluşlarıdır.

5 – Ozon Tedavisi Yasaklandı mı? 

Hayır, ozon tedavisi Türkiye’de genel olarak yasaklanmış bir tedavi yöntemi değildir. Alternatif tıp alanında sıkça uygulanmaya devam edilmektedir.

6 – Devlet Hastanelerinde Ozon Tedavisi Ücretli mi?

Devlet hastaneleri ozon tedavisini karşılamamaktadır. Bu tedavi sigorta kapsamında olan bir tedavi türü değildir. Sadece özel sağlık sigortası bulunan kişiler bu kapsamdan yararlanabilir.

7 – Ozon Tedavisi Kesin Çözüm mü?

Bu tedavi yönteminin hastalardaki başarı oranı % 85 civarındadır. Bu rakamlar ile, uygulamanın büyük ölçüde başarılı olduğu söylenebilir. Ayrıca buu yöntem genel anestezi ve neşter gerektirmez. Üstelik tekrarlanabilir bir yöntem olduğu için alternatif bir yoldur.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ozon Tedavi Nedir? Hangi Hastalıklarda Ozon Tedavi Uygulanır?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hedera Güncel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!