NBA maçı izleme, basketbol fanatikleri için bambaşka bir zevktir. NBA maçları nereden izlenir? Çabası içindeyseniz, NBA maçlarını şifresiz veren kanallar vardır. Bu kanallar sayesinde NBA TV yayın akışı planını takip edebilirsiniz ya da belirli internet sitelerinden “NBA maçı canlı izle” deyip keyfinize bakabilirsiniz.
Bu Yazıda Neler Var?
- Tarihin En unutulmaz 11 NBA Maçı Listesi
- 1 – 1962 Philadelphia Warriors – New York Knicks NBA Maçı
- 2 – Final Serisi Chicago Bulls – Utah Jazz 1997 Maçı
- 3 – Boston Celtics – Los Angeles Lakers Maçı ( 1987)
- 4 – Doğu Konferansı Boston Celtics – Detroit Pistons NBA Maçı(1987)
- 5 – New York Knicks – Los Angeles Lakers Maçı (1970)
- 6 – Los Angeles Lakers – Philadelphia 76ers Maçı (1980)
- 7 – Boston Celtics – Philadelphia 76ers 1965 NBA Maçı
- 8 – Indiana Pacers – New York Knicks 1994 NBA Maçı
- 9 – Detroit Pistons – Denver Nuggets NBA Maçı (1983)
- 10 – Portland Trail Blazers – Philadelphia 76ers 1997 NBA Maçı
- 11 – 1999 San Antonio Spurs – New York Knicks NBA Maçı Serisi
Tarihin En unutulmaz 11 NBA Maçı Listesi
NBA, dünyada en başarılı şekilde oynanan basketbol maçlarının seyredildiği organizasyonun tümüdür. Yani basketseverlerin özellikle ilgiyle takip ettikleri ligdir. Amerika’da kurulmuş olan NBA maçı kaç saat sürer? NBA maçı bilet fiyatları hakkında birçok soru, maç hayranları tarafından büyük ilgi ve merakla araştırılmaktadır. Basketbol kursları ile çalışarak bugüne adını yazdırmış birçok basketbolcu listede yer almaktadır. Zamanında oynanmış ve iz bırakmış maçların listesine göz atabilirsiniz.
1 – 1962 Philadelphia Warriors – New York Knicks NBA Maçı
NBA maçı efsane oyuncusu Wilt Chamberlain hayranlarını özellikle buraya alalım. Bu 2.16 boyundaki oyuncu, bir NBA maçında( NBA play) tek seferde 100 sayı atıp, tarihe adını yazdırmayı başarmıştır. Üstelik işin ilginç tarafı bu rekorun hala kırılamamış olmasıdır. İşte bu maç, 2 Mart 1962’de oynanan Warriors ve Knicks maçıdır.
Chamberlain ilk yarıda 41 sayı ve üçüncü çeyrekte 69 sayı alarak, bir maçta en fazla sayı alan oyuncu ünvanına kavuşmuştur. NBA tarihinin, rekoru hala kırılamayan skor oyuncusu olarak kalmıştır.
NOT : Bu maç belki de ABD basketbol ligi puan durumu konusunun hakkını veren tek maçtır.
2 – Final Serisi Chicago Bulls – Utah Jazz 1997 Maçı
Bu maçı önemli kılan şey Michael Jordan’nın yaşadıklarıdır. Maç başlangıcından bir gün önce Jorden, besin zehirlenmesi sebebiyle maçta oynayamayacağını bildirmiştir. Ancak takımını yüz üstü bırakmak istememiş ve zamanında maça yetişmiştir. Tüm gücüyle 38 sayı, 5 asist ve 7 ribaund yaparak NBA puan durumunu 4-2’ye çıkarmış ve çabalarıyla oyunu kazandırmıştır.
NOT : Machael Jorden efsanesi, 1997 serisinin en önemli final maçlarından biridir. NBA haberleri bölümünden bu maç ayrıntısına bakabilirsiniz.
3 – Boston Celtics – Los Angeles Lakers Maçı ( 1987)
Boston Celtics – Los Angeles Lakers 1987 final serisinin 4. maçının efsane ismi, Magic Johnson’dur. Johnson maç bitişine 2 saniye kala muhteşem bir çengel atışla, Angeles Lakers’i puan durumu 107 – 106 olacak şekilde öne geçirmiştir. Bu sayede Lakers seriyi 3-1 olacak şekilde tamamlamıştır.
4 – Doğu Konferansı Boston Celtics – Detroit Pistons NBA Maçı(1987)
Doğu konferansı Boston Celtics final serisinin 5. maçı unutulmaz anlara şahitlik etmiştir. Maç bitimine yakın muhteşem oyuncu Larry Bird, Detroit Pistons oyuncusu Thomas’tan topu güzel bir hamleyle kapar ve Dennis Johnson’a atar. Basket bitimine sadece 1 saniye kala Johnson maçı, 107- 106 durumuna getirerek seriyi 3-2 lehine çevirmiştir.
5 – New York Knicks – Los Angeles Lakers Maçı (1970)
1970 yılının NBA final serisi 7. maçının efsane ismi Willis Reed’dir. Daha önce geçirdiği sakatlıklardan dolayı 6.maçta oynayamamıştır. 7. maç için de aynı şey düşünülen Reed, birden sahada belirmiş ve büyük coşkuyla karşılanmıştır. Maçın ilk 2 sayısını aldıktan sonra oyundan çıkmış, arkadaşlarına verdiği destekle maçı 113- 99 lehine çevirmiştir.
6 – Los Angeles Lakers – Philadelphia 76ers Maçı (1980)
Angeles Lakers takımının özellikle efsane basketbol spor oyuncusu Kareem Abdul-Jabbar’ın sakatlığından dolayı yerine, Magic Johnson geçer. Johnson daha 20 yaşında olup; o maçta 42 sayı,15 ribaund ve 7 asisi 5 farklı pozisyonda alarak adını unutulmayanlar arasına yazdırmıştır.
7 – Boston Celtics – Philadelphia 76ers 1965 NBA Maçı
Bu takımın efsane oyuncusu John Havlicek, maç bitimine sadece 5 saniye kala topu postadan uzaklaştırmak için, rakipten topu çarpıcı bir hamleyle almayı başarmıştır. Böylece maçı Celtics kazanmıştır. Bu efsanevi olaylar 1965 Doğu Konferans finalinin 7. maçında meydana gelmiştir. Kulaklara kazınan “Havlicek topu alır ve her şey biter” sözü olmuştur.
8 – Indiana Pacers – New York Knicks 1994 NBA Maçı
Indiana Pacers – New York Knick maçı Doğu konferansı finallerinin unutulmayan 5. maçıdır. Pacers oyuncusu Reggie Miller 4. ceyrekte 25 sayı almış, maç boyunca olağanüstü üçlükler atarak maçı lehine çevirmiştir. Bu şekilde de unutulmayan maçlar listeleri arasına girmiştir.
9 – Detroit Pistons – Denver Nuggets NBA Maçı (1983)
Detroit Pistons – Denver Nuggets maçı, tarihi rekor kıran maçlardan bir tanesidir. 13 Aralık 1983’te oynanan Pistons- Nugget maçında, 186 – 184 yani toplamda 370 sayı alınara bu zamana kadar en fazla sayı atılan maç rekoruna erişilmiştir. Hatta bu maç için tarihi rekor maçı da denmektedir.
10 – Portland Trail Blazers – Philadelphia 76ers 1997 NBA Maçı
Portland Trail Blazers – Philadelphia 76ers maçı, 1977 sezonu final serisinin 6. unutulmazıdır. Maç süresinde 3-2 önde devam eden Portland takımıdır. Efsane basketbol oyuncusu Bill Walton’un maçta göstermiş olduğu harika oyunculukla maçı kazanmıştır. Bill Walton 20 sayı, 23 ribaund, 8 blok yaparak maç serisinin alınmasına büyük katkı sağlamıştır.
11 – 1999 San Antonio Spurs – New York Knicks NBA Maçı Serisi
Diğer ismiyle “Twin Towers” diye bilinen iki efsane oyuncu Tim Duncan ve David Robinson bulunmaktadır. Bahsedilen bu maç serisinde inanılmaz performansla dikkat çekti. Bu oyuncular sayesinde Spurs takımı maçı 4-1 kazanmıştır. Tim Duncan gösterdiği çaba ve performansıyla “NBA finallerinin en değerli oyuncu” ödülünü almaya hak kazanmıştır.
NOT: Tarihe adını yazdıran bu maçlar toplamda 40 dakikada oynanır. 10’ar dakikalık 4 çeyrekten oluşmaktadır. Uzatma periyotları olursa 1.5 veya 2 saati de bulmaktadır.. 10 periyot arasında 1 dakikalık dinlenme molaları vardır. İkinci ve üçüncü periyot arası 15 dakikadır. Ayrıca beraberlik durumlarında 5 dakika uzatma verilmektedir. Yani süre farklı sebeplerden ötürü uzayabilmektedir.