USD32,94
EURO35,76
JPY0,215100
RUB0,383200
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
GR. ALTIN2.528,50
BTC67.969,76

Halk Eğitimi Merkezi Kaydı Nasıl Yapılır? 3 Adım 

halk-egitimi-merkezi
Halk Eğitimi Merkezi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halk Eğitimi Merkezi ülkenin her tarafında yaygın eğitim kurumlarından biri olarak faaliyet göstermektedir. Hem ücretsiz olması hem de açık lise ya da ortaokul alanında da hizmet sunmasıyla vatandaşlara büyük fırsat tanımaktadır. Ayrıca mezun öğrencilere yönelik de yetiştirme ve destekleme amaçlı kurslar da vardır. Peki bu kursa hangi yollarla başvuru yapabilirsiniz? 

Halk Eğitimi Merkezi Nedir? 

halk-egitimi-merkezi

Halk eğitimi merkezi vatandaşların çalışma gücünü arttırma, yaşam koşullarını düzeltme ve yükseltme, insani ve ayrıca milli meziyetleri geliştirme amaçlı örgün eğitim dışında verilen eğitim- öğretim çalışmalarıdır. Günümüz teknoloji koşullarına uyum sağlamak adına, bazı bilgi ve becerilerin kazanılması gerekir. Dolayısıyla örgün eğitimden yararlanma fırsatı bulamamış ya da örgün eğitimin yanında yaşam boyu öğrenme politikasıyla önemi de giderek artmıştır. Halk Eğitimi Merkezi pek çok amaca hizmet etmektedir; 

3 Adımda Halk Eğitim Merkezi Kayıt İşlemi 

Halk Eğitimi Merkezi kayıt işlemi için üç yoldan kolay şekilde yararlanabilirsiniz. Yani bunun için şu yolları takip edebilirsiniz;

  • Online olarak e – devlet üzerinden e – yaygın sistemine girerek 
  • Kurumun internet sitesi üzerinden 
  • Kuruma giderek başvuru ve kayıt işlemlerinizi halledebilirsiniz.

1 – E – Yaygın Eğitim / E – Devlet Halk Eğitim Kurs Başvuru 

halk-egitimi-merkezi

E – Devlet Halk Eğitim kursları kapsamında, e – yaygın sistemine girerek aşağıdaki adımlar eşliğinde kolay bir şekilde başvurunuzu yapabilirsiniz. E – yaygın sistemi “Hayat Boyu Öğrenme” Genel Müdürlüğü faaliyetlerinin online ortama kaydedildiği sistemdir. Ayrıca bu sistem içerisinde hem tüm yaş grupları hem de tüm eğitim seviyesi grupları yer almaktadır. Bu sisteme girmek için e – devlet şifresi gerekir. Sonrasında takip edeceğiniz adımlar şöyledir;

  • E – yaygın sitesine giriş yapın.
  • Ardından e – devlet giriş şifresiyle girmek için ilgili alana tıklayın.
  • Şifreniz ya da kimlik numaranız ile giriş yapın.
  • Ardından karşınıza çıkan ana ekranda “Başvurular” sekmesine basın.
  • “Kurs için Ön Başvuru Yap” kısmına tıklayın.
  • Diğer yandan açılan pencerede il, ilçe, kurs adı gibi alanları doldurup aratın.
  • Listelenen kurslar içinden zamanı ayarlayın. Yani takvim penceresi üzerinden kurs saati ve tarihi için en uygun olanı seçtikten sonra “Kayıt Ol” butonuna basın.

Eğer ki ön başvuru kısmında kurslar listeli şekilde görünmezse siz diğer yandan “Kurs Açılma Talebi” kısmına basın. Bunun için;

  • Sayfanın sağ kısmında kursların listesine göz gezdirin.
  • Bu kısımdan kurs adını ilgili alana yazarak aratın.
  • Açılan sayfada kurs isminin yanında bulunan şart düğmesine tıklayın. Bu şekilde koşulları inceleyin.
  • Eğer koşulları kabul ediyorsanız “Kurs Talep Et” butonuna basın.
  • Yine sırayla bu kursa katılmak istediğiniz il, ilçe seçimlerini yapın.
  • “Açıklama” bölümü kısmına dilediğiniz saat ve tarihi ekleyin.
  • En son “Kayıt” düğmesine basarak işlemi bitirin. Böylelikle istediğiniz kurs açılır açılmaz sizinle iletişime geçilecektir.

2 – Halk Eğitim Kursları Online Başvuru

halk-egitimi-merkezi

Bu merkeze kurs kayıt başvurusu yapmanın diğer yolu da Halk Eğitim online kurs başvurusu seçeneğinden yaralanmaktır. Ancak her kurumda bu özellik bulunmaz. Yani başvuru yapacağınız il örneğin; Süleymanpaşa Belediyesi kursları 2023 başvuru için o ilin internet sitesine giriş yapın. Ardından “Online Başvuru” kısmından “Ön Başvuru Kaydı” yapabilirsiniz. 

3 – Halk Eğitim Kurs Kayıt Formu / Halk Eğitimi Merkezi Şubesine Giderek Başvuru Yapma 

En klasik ve eskide kalan yöntemlerden biridir. Yani bulunduğunuz ilin Halk Eğitim Merkezi’ne giderek de bu başvuru işlemini tamamlayabilirsiniz . Hem Halk Eğitim Kurs Başvurusu için gerekli olan Halk Eğitim Kurs Başvuru formu doldurup hem de buradan kurslar hakkında birinci ağızdan bilgi alabilme şansınız vardır. 

Halk Eğitimi Merkezi Kayıt ve Kurs Şartları Nelerdir? 

Yaygın eğitim kurumundan gerek destekleyici gerekse yetiştirici alanda bilgi ve beceri edinmek isteyen kişiler aşağıdaki kayıt işlemleri için gerekli koşulları sağlamalıdır. 

1 – Halk Eğitimi Merkezi Kursları için Başvuru Yapacak Kişiler

halk-egitimi-merkezi

Bu kurslara başvuru yapabilmeniz noktasındaki koşullar, seçeceğiniz kurs türüne göre değişiklik göstermektedir. Yani yediden yetmişe herkes için kurs programı bulunmakla birlikte, her kursun yaş koşulu ve beraberinde getirdiği şartları vardır. Örneğin okur yazar kursu için en az 7 yaş grubu şartı aranır. Yine aynı şekilde erken çocukluk dönemi kursları için 48 ayın altı bile alınmaktadır. 

2 – Kayıt için İstenecek Belgeler 

Başvurusunu yapan adaylar artık kayıt işlemleri için gerekli belgeleri tamamlamak durumundadır. Bunun için sizlerden istenecek olan belgeler şunlardır; 

  • Kimlik fotokopisi önü ve arkası
  • Mesleki kurslar için en az 13 yaşını doldurmuş olmalısınız. Ancak genel kurs için yaş sınırı kursun türüne göre değişkenlik gösterecektir.
  • Ayrıca 18 yaş altındaki kişiler için velilerin izin belgesi gerekir.
  • Bazı kurslara yönelik sağlık raporu 
  • Yabancı uyruklu kişilerin kimlik ve geçici yabancı kimlik numarası taşıdığına yönelik belge
  • Geçici olarak ülkemize gelip (göç kapsamında) yabancı kimlik numarası olmayan kişiler ise pasaport ile kimliklerinin Türkçe tercümesi gerekir. Ayrıca kimliği olmayanlar valilik onaylı belge getirmelidir.

Halk Eğitimi Merkezi Kursları ve Merak Ettiğiniz Bilgiler 

halk-egitimi-merkezi

Bu kurs devletin tüm vatandaşlarına yönelik olarak sunmuş olduğu sosyal eşitsizliği kaldırma ve eğitim hakkı yönündeki çalışmaları kapsar. Ayrıca mesleki gelişim, yetiştirme ya da destekleme alanında da faaliyetleri vardır. Diğer yandan kurs içeriği şöyledir; 

  • Tamamen ücretsizdir.
  • Bir kurs için en fazla iki kez kayıt yaptırabilirsiniz. Ancak ikinci defa kursa katılıyorsunuz belge alamazsınız. Sadece kursu bitirdiğinize dair belge alabilirsiniz.
  • Minimum sınıf sayısı 7 olmalıdır ki kurs açılsın. 
  • Daha önce başarısız olduğunuz alanlardan yeni katıldığınız kurs içinde muaf sayılırsınız.
  • Ayrıca teorik ders saati 40 dakika olup, mola süresi ise 10 dakikadır.
  • Genellikle 3000 ve üzerinde branşta eğitim verilmektedir.

1 – Halk Eğitimde Hangi Kurslar Var 2023 

halk-egitimi-merkezi

Kişilerin gelişimi ve desteklenmesi yönünde sayısız kurs alanı vardır. Yani 73 değişik alanda kültürden sanata, kişisel gelişimden mesleki alana varana kadar 3851 adet kurs türü bulunmaktadır. Ayrıca bu kurs türlerinin açılması ile ve ilçeye bağlı olarak da değişiklik gösterir. Örneğin; Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde hangi kurslar var 2023 araştırması sonrasında o bölgeye ait sonuçlar çıkacaktır. Peki bu kurs alanları hangileridir? 

2 – Halk Eğitimi Merkezi Kursları Başlama Zamanı 

halk-egitimi-merkezi

Bu merkezlerde bir kursun açılabilmesi için en az 12 kişilik sınıf oluşması gerekir. Ayrıca açılması muhtemel kursun başında usta öğretici de gereklidir. Bunun yanında 7 kişinin altında bulunan kurslar kapanmaktadır. Diğer yandan bazı kurslar için sayı önemli olmasa da özellikle okuma yazma, el sanatları ve engellilere yönelik kurslar için mutlaka 12 kişilik sayı tamamlanmalıdır.

3 – Halk Eğitim Kursları Saatleri

Bu eğitim merkezleri genellikle haftanın her günü faaliyet göstermektedir. Yani hafta içi tam gün olarak açıldığı gibi öğle grubu, sabah ya da akşam grubu da açılabilir. Bu tamamen kurşun il ya da ilçe düzenine ve gerekli sayıya bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Dolayısıyla 8 saatlik kurs olduğu gibi, daha uzun süreyle açılacak kurslar da olabilir. 

Sıkça Sorulan Sorular

Halk Eğitimi Merkezi başvuru kayıt işlemleri için gerekli bilgilere yukarıdan ulaşabilirsiniz. Bu noktada özellikle bazı illerin yaygın eğitim bilgilerine de aşağıdan ulaşabilirsiniz.

1 – Tekirdağ Halk Eğitim Kursu Başvuru Adresi Nedir? 

İster online ister e – yaygın sisteminden ve ayrıca merkeze giderek de başvuru yapabilirsiniz. Adres bilgileri şöyledir; Gündoğdu/Turgut/ Murat Sokak/ Numara : 8 / 59000 Tekirdağ Merkez/ Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi.

2 – Ankara Halk Eğitim Kurs Başvurusu Nasıl Yapılır? 

Öncelikle hangi kursa kayıt olmak istiyorsanız o branşa tıklayın. Sonra kayıt olmak istediğiniz ili (Ankara) kısmını işaretleyin ve “Kayıt Ol” deyin. Ardından “Başvuru Yap” deyip işlemi bitirin.

3 – Karşıyaka Halk Eğitim Kurs Kayıt için Ne Gereklidir? 

Halk eğitim kursları online başvuru İzmir işlemini yukarıdaki adımlar eşliğinde tamamlayın. Ardından kurs açılınca kayıt için gerekli evrakları şubeye giderek öğrenebilirsiniz. Çünkü her kurs türü için evrak farklılığı da olacaktır. 

4 – Antalya Halk Eğitim Kurs Kayıtları Ne Zaman? 

Yine aynı şekilde seçeceğiniz kurs türüne göre kayıt zamanlarında da farklılık olacaktır. Bunun için bu ilin internet sitesinden hangi kursu seçeceksiniz, kayıt tarihini ona göre takip etmelisiniz.

5 – Bodrum Halk Eğitim Kurs Başvuru Formu Nereden Ulaşabilirim?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Bodrum ili için açılmış olan Halk Eğitimi Merkezi sitesinden ya da şubesinden ulaşabilirsiniz. 

6 – Halk Eğitim Kayıtları Ne Zaman 2024 

2024 yılı için kayıtlar 1 ile 31 Ağustos 2023 tarihinde başlamıştır. Ancak kayıt zamanları kurs türüne göre farklılık gösterdiği için, e – yaygın sistemi üzerinden takibinizi gerçekleştirebilirsiniz

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Halk Eğitimi Merkezi Kaydı Nasıl Yapılır? 3 Adım 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hedera Güncel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!