USD32,94
EURO35,76
JPY0,215100
RUB0,383200
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
GR. ALTIN2.528,50
BTC67.958,57

2022 Yılının En Popüler 10 Programlama Dili

programlama-dili
programlama-dili
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Piyasada pek çok programlama dili vardır ve geliştiriciler, hangi dilleri kullanmayı sevdikleri (ve korktukları) konusunda güçlü fikirlere sahip olma eğilimindedir. Bu nedenle bir sıralama yapmak zor hale gelmektedir. Fakat birçok anketi baz alarak sizin için bir sıralama oluşturmayı başardık!

2022’nin En Popüler 10 Programlama Dili

2022’nin en popüler programlama dillerinin neler olduğunu merak mı ediyorsunuz? İşte profesyonel geliştiriciler ve kod meraklıları tarafından sıralanan en iyi 10 programlama dili :

  1. JavaScript: Bu çok yönlü dil, sık sık geliştirme anketlerinin başında yer alır ve bunun iyi bir nedeni vardır. JavaScript esnek, güçlü ve etkileşimli web teknolojisi oluşturmak için çok önemlidir.
  • HTML/CSS: Web geliştirmenin güçlü çifti HTML ve CSS, web sayfalarının yapısını ve stilini tanımlar. Her ikisi de web sayfaları oluşturmak için çok önemlidir.
  • SQL: SQL, ilişkisel bir veri tabanındaki verileri sorgulamak ve işlemek için kullanılan veri yönetimi dilidir. Veri bilimi ile ilgileniyorsanız, olmazsa olmazdır.
  • Python: İnsanlar Python‘u araştırma eğilimindedir çünkü sözdiziminin anlaşılması kolaydır. Ayrıca web geliştirme ve makine öğreniminden veri bilimi ve finansal analize kadar her şey için kullanılabilir.
  • TypeScript: Teknik olarak TypeScript, JavaScript’i temel alan, olası hataları bulmayı ve kodunuzu korumayı kolaylaştıran bir üst kümedir.
  • Java: Bu eski tarz dil; Android uygulama geliştirme, web geliştirme, oyun geliştirme, akıllı cihazlar ve daha fazlası için hala kullanılmaktadır.
  • Bash/Shell: Linux ve macOS geliştiricilerinin bu komut satırı arabirimi kabuk programını bilmesi gerekir. Zira temeli oluşturur.
  • C#: Microsoft tarafından geliştirilen bu üst düzey dil, kurumsal yazılımların yanı sıra web, oyun ve mobil uygulama geliştirme için kullanılır.
  • C++: Geliştiriciler; robotik, IoT cihazları ve AR/VR gibi verimli bellek yönetimine dayanan büyük ölçekli yazılımlar için C++ kullanır. Ayrıca hızı nedeniyle de tercih edilir.
  1. PHP: PHP, yıllar içinde giderek daha hızlı ve güçlü hale gelen, yaygın olarak kullanılan bir sunucu tarafı programlama dilidir. PHP, HTML ve veri tabanlarıyla iyi çalışır, bu da onu dinamik web uygulamaları oluşturmakla ilgilenen herkes için harika bir dil yapar.

Kodlamayı Öğrenmek İçin Tercih Edilen Programlama Dilleri

Kodlamayı yeni öğrenen kişiler, şu şekilde bir sıralama yaptı:

  1. HTML/CSS
  2. JavaScript
  3. Python
  4. Java
  5. SQL
  6. C++
  7. C
  8. C#
  9. Bash/Shell
  10. PHP

Sizin İçin En İyi Programlama Dilini Nasıl Seçersiniz?

Geliştiriciler arasında en sevilen programlama dili Rust‘tur ve katılımcıların %86’sı genel amaçlı programlama dilini kullanmayı sevdiklerini söylemektedir. Ayrıca anketlere göre Rust ve Python, geliştiricilerin çalışmak istediği ancak henüz çalışmadıkları diller arasında başı çekmektedir.

İnsanların bugün hangi teknolojileri kullandığına içeriden bir göz atmak eğlencelidir. Ayrıca bu, sizin için en uygun dili bulmanıza yardımcı olur. Ancak unutmamanız gereken bir şey var: Öğrenmek için bir programlama dili seçerken isteseniz de yanlış gidemezsiniz. Bir geliştirici olarak ilerledikçe ve diğer teknolojilere aktarılabilen yeni beceriler kazandıkça hangi dili öğrendiğinizin bir önemi kalmaz. Zira ilk dilinizi öğrendikten sonra gerisi çorap söküğü gibi gelir. Ayrıca teknoloji ortamı her zaman değişmektedir, bu nedenle esnek kalmanız ve öğrenmeye devam etmeniz sizin yararınızadır.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
2022 Yılının En Popüler 10 Programlama Dili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hedera Güncel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!