USD32,94
EURO35,76
JPY0,215100
RUB0,383200
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
GR. ALTIN2.528,50
BTC68.048,08

1000 Kitap Nedir? Adım Adım 1000 Kitap Nasıl Kullanılır?

1000-kitap
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1000 kitap uygulaması son zamanlarda popülerleşiyor, kitap kurtlarını ve kitap eleştirisi sevenleri bir araya topluyor. Bu uygulama sevildikçe veya insanlar arasında yaygınlaştıkça da nasıl kullanılacağına veya ne işe yaradığına dair sorular gündeme geliyor.

Kitap okumayı seviyorsanız veya yeni kitaplar, yazarlar veya konular ile tanışmayı dilerseniz sizler de bu platforma bir göz atabilirsiniz. Ama tabi bunun öncesinde bilgi sahibi olmak istemeniz en doğal hakkınız. Peki 1000 kitap nasıl kullanılıyor veya orada neler oluyor bir bakalım.

1000 Kitap Nedir?

Bu son zamanlarda ünlü olan 1000 kitap aslında 2012 yılında Türkiye’de kurulmuştur. Aslen kendisi bir sosyal kataloglamayı içerir ve tabi ki de temelinde kitaplar yatar. Ayrıca bir sosyal ağdır. Ama sizler dilerseniz buraya sosyal ağ, platform veya bir kitap uygulaması diyebilirsiniz.

Bu uygulamanın veya sosyal ağın asıl amacı, sizlerin bir sonraki kitabı seçmenizde faydası olmasıdır. Uygulama bunu, eskiden okuduğunuz kitapları oraya girdiğinizdeki bilgiler ile sizlere bunu sağlıyor. Sizin daha önceden okuduğunuz kitapları feyz alıyor ve kitap önerisinde bulunuyor.

1000-kitap
1000-kitap

1000 Kitap Sahibi Kim veya Kim Kurdu?

Bu y kuşağı ve herkesin bildiği sosyal ağı 2012 yılında kodu oldu ve piyasaya geldi. Ancak ne yazık ki ne kendi sitelerinde ne de herhangi başka bir yerde bu sosyal ağı kimin kurduğu veya kodladığı bilinmemekte. Tek bilinen bu sosyal ağın kuruluş amacı.

Bu sosyal ağın kuruluş amacı insanların kitap okuma alışkanlıklarını arttırmaktı. Bu amaç da aslında bir rekabet sonucu olacaktı. Çünkü kitap okuyan herkes, okumuş olduğu kitabı bu sosyal ağda paylaşacak ve kaç kitap okuduğu orada gözükecekti. Böylelikle de sosyal ağ büyüdü ve ünlü oldu. Her ne kadar kimin kodladığı bilinmese de;

  • destek@1000kitap.com
  • 1000kitap@hs03.kep.tr
  • 1000Kitap Teknoloji ve Bilişim Limited Şirketi gibi bilgiler mevcuttur.

1000 Kitap Nasıl Kullanılır?

Temel odağı kitaplar olan bu uygulamayı sizler de kullanmak isterseniz bilmeniz gereken birkaç şey var. Çünkü bu sosyal ağ da aynı Twitter gibi okuduğunuz kitap ile ilgili düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz veya başkalarının kitaplar hakkındaki fikirlerini göreceğiniz, beğenebileceğiniz ve aynı zamanda kitap alıntıları yapabileceğiniz bir yer.

1000 kitap sosyal ağında da diğer sosyal medya hesaplarında olduğu gibi profiller oluşturabiliyorsunuz, fikirlerinizi paylaşabiliyor ve belirli konulardaki gündemleri de takip edebiliyorsunuz. Bu konuda Ekşi Sözlük veya eski adı Twitter olan X uygulaması ile ortak noktaları var. Peki nasıl kullanılıyor bu kitap odaklı sosyal ağ?

1 – 1000 Kitap Giriş veya Kaydol

Şu anda 2 milyon ve üzeri üyesi olan bu sosyal ağın bir parçası olmak, kitap arşivi tutmak, diğer okuyucuları, yazarları veya diğer konuları takip etmek için buraya kayıt olup üyelik oluşturmalısınız. Bunu yapmak ise oldukça kolay. Hali hazırda bir profiliniz var ise zaten direkt olarak giriş yapabiliyorsunuz.

Eğer bir hesabınız yok ise tek yapmanız gereken kaydol butonuna basmanız, sizden istenilen bazı kişiler bilgileri girmeniz ve kullanım şartları ile topluluk kurallarını kabul etmeniz. Sizden istenilen bu bilgiler ise sadece;

  • Adınız
  • Soyadınız
  • E posta adresiniz
  •  Kullanıcı adınız
  • Geçerli şifre
  • Cinsiyetiniz
  • Doğum tarihiniz
1000-kitap

2 – Kitap Okuma Hedefi

Uygulamaya yeni kayıt olduğunuz için akışınız boş olacaktır, bu normal. Uygulamayı ilk açtığınızda veya girdiğinizde belirli sayıda bir kitap okuma hedefi belirleyebilir ve bunu bilgi olarak oraya ekleyebilirsiniz. Bu motivasyonunuzu arttıracak ve daha fazla kitap okumanıza sebep olacaktır. Bu kısım uygulamanın okuma hedeflerim kısmında olacaktır.

Ayrıca bunu her yıl yapabilir ve karşılaştırabilirsiniz. Bu okuma hedeflerim kısmında;

  • Kaç saat kitap okuduğunuzu
  • Kaç sayfa kitap okuduğunuzu
  • Kendi yorumlarını veya diğer yorumları
  • Kitap okuma raporlarını
  • Eklediğiniz alıntıları görebilirsiniz
1000-kitap

3 – Alıntılar Özelliği Nedir?

Bu özellik 1000 kitap uygulamasının temelini oluşturmaktadır. Sebebi ise sizi yeni keşiflere götürmesi. Peki bu keşfe nasıl başlayabilirsiniz. Uygulamanın kendi arama motoruna şiir, edebiyat, müzik veya diğer 20 farklı konuları yazdığınızda karşınıza bu konular ile ilgili uygulamadaki alıntıları çıkartır. Bu alıntılar diğer kullanıcıların kitap alıntılarıdır.

Ayrıca alıntılar en çok beğenilen veya en çok yorum alanlar şeklinde sıralanır. Bu alıntılara yorum yapabilir, beğenebilir, başkaları ile paylaşabilir veya kendi alıntılarınızı ekleyebilirsiniz. Bu özellik sayesinde ilgi alanınızdaki kitapları veya yazarları bulmak oldukça kolaylaşır.

4 – Okuduğunuz Kitapları Ekleme

Kitap sosyal ağı uygulamasına kendi okuduğunuz kitapları eklemek isteyebilirsiniz. Bunu ise şu şekilde yapabilirsiniz;

  • Altta bulunan artı işaretine tıklayın, bu kısım yeni gönderi paylaşmanızı sağlar
  • Burada alıntı paylaş, okuma hedefi oluşturma veya ileti paylaş gibi seçenekler çıkar
  • Okuma gönderisine tıklayın, kitap seçin
  • Sonrasında ise okuyacaklarıma ekle kısmına tıklayın
1000-kitap

5 – Hesap Silme

Uygulamayı kalıcı olarak kapatmak isteyebilirsiniz. Bu işlem de diğer yapılan işlemler gibi oldukça basittir. Yapmanız gereken tek ley uygulamada ayarlar kısmının bulmak. Bu kısımda ise karşınıza hesabımı kapat butonu çıkacak. Bunu seçip hesabı neden kapatmak istediğinize karar verin. Bu butonlara bastıktan sonra hesabınız kapanır ve paylaştığınız her şey de silinir.

1000 Kitap Uygulamasında Kitap Okunuyor Mu?

Bu uygulama bir e-kitap uygulaması değildir. Yani 1000 kitap sosyal ağı kitap okumak için tasarlanmamıştır. Uygulamanın asıl amacı;

  • Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak
  • Kitap okuma hedefleri takip etmek
  • Kitap severler ile tanışmak
  • Alıntı paylaşmak
  • Diğer alıntıları takip etmek
  • Yeni kitaplar veya yazarlar keşfetmektir.
1000-kitap

1000 Kitap Oku

Bu uygulama içerisinde okuyabileceğiniz şeyler diğer kullanıcıların paylaştıkları kitap alıntıları, alıntıların altına gelen yorumlardır. Ayrıca bu kitap sosyal ağının içerisinde kitaplar, yazarlar veya diğer kullanıcılar ile ilgili başka içerikler de bulunmaktadır.

Kitap arşivleri
Yazarların ve başkalarının röportajları
Fotoğraf arşivleri

1000 Kitap Alıntı

Temelinde kitaplar veya okuyucular yatan 1000 kitap uygulamasının içinde çok fazla kitap alıntıları bulmanız mümkün. Şu an bile sadece 2 milyon ve üzeri üyesi bulunan bu sosyal ağ ileride çok daha fazla veya büyük kitlelere hitap edebilir. Ayrıca sizler de bu alıntılar sayesinde ilginizi çeken diğer kitapları bulabilirsiniz.

1000-kitap

1000 Kitap Giriş Yapamıyorum | Nasıl Giriş Yapabilirim?

Uygulamaya giremiyor oluşunuzun birçok farklı sebebi olabilir. Örneğin şifrenizi unutmuş ya da hesabınız çalınmış veya kapatılmış olması mümkün. Şifre unutma durumunda en kolay yol şifreyi yenilemektir. Diğer durumlarda ise bu sosyal ağın destek ekibine ulaşmanız da fayda vardır.

1000 Kitap Yorum veya Deneyimler

Kitap alıntıları veya kendi fikirlerinizi paylaşabildiğiniz bu sosyal ağ içerisinde yorum yapma tercihleriniz de vardır. Burada sizler de yorum yapabilir veya başka okuyucuların, kullanıcıların yorumlarını görebilirsiniz. Bu yorumları tabi ki topluluk kuralları doğrultusunda yapmanız gerekmektedir.

Diğer bir açıdan bakarsanız eğer, 1000 kitap uygulamasının kullanıcıların, uygulama yönündeki genel deyim veya yorumlarının iyi yönde olduğunu görebilirsiniz. Zaten bunu güncel olan üye sayısında da anlayabilirsiniz. Uygulamanın bu kadar üye kazanmasının sebebi, iyi deneyimlerdir. Sizler de dilerseniz yukarıdaki bilgiler ile bu deneyimlere katılabilir, yeni yazarlar, kitaplar veya kitap sevenler ile tanışabilirsiniz.

1
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
1000 Kitap Nedir? Adım Adım 1000 Kitap Nasıl Kullanılır?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hedera Güncel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!