USD32,59
EURO34,83
JPY0,211600
RUB0,350200
GBP40,71
EURO/USD1,07
BIST9.703,41
GR. ALTIN2.498,80
BTC64.802,65

 2023 Seçimleri Sıradan Bir Seçim Değil

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’tan 2023 seçimleri hakkında açıklamalar.

2023’den sonra Türkiye nasıl yönetilecek?

Edirne CHP teşkilatının düzenlediği yemeğe ve programa katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, burada partililere hitaben bir konuşma yaptı.

Programda konuşan Öztrak, 2023 seçimlerinin çok önemli olduğunu, normal ve sıradan bir seçim olmadığını belirtti. Türkiye, bu seçimde nasıl yönetileceğine karar verecek diyen Öztrak, “Demokrasiyle mi yönetileceğiz? Yoksa otokrat bir rejimle mi yönetileceğiz? Her geçen gün sesimiz biraz daha mı kısılacak? Yoksa özgürce kendimizi ifade edebileceğimiz bir rejimle mi yönetileceğiz? Central Park’ta, New York’ta, günlerce volta atıp Amerika Birleşik Devletleri Başkanı’nı bekleyen emperyalizme teslim olmuş bir anlayışla mı yönetileceğiz? Yoksa anti emperyalist bir yaklaşımla mı yönetileceğiz? Buna karar vereceğiz.” dedi.

Trakya Türkiye’nin tarım ambarıdır

Ülkenin zor zamanlardan geçtiğini söyleyen Öztrak, “Trakya, Türkiye’nin tarım ambarlarından bir tanesi. Ancak gübre fiyatları geçen seneye göre %147 artmış. Mazot %200 artmış. Zirai ilaç fiyatları %200 yükselmiş. Çiftçi bu tarlaları nasıl ekecek? Devlet destek olmazsa çiftçi geçinemez. Ekim yapamaz. Bu nedenle çiftçimize desteklerin en kısa sürede ulaştırılması lazım.” dedi.

Büyüyoruz ama kalite düşük

Türkiye’nin büyümesinin kalitesiz olduğunu iddia eden Faik Öztrak, “Ayrıntılı bir şekilde incelediğimizde kalitesiz bir büyüme olduğunu görüyoruz. Bugün Türkiye’de öyle bir büyüme yaşıyoruz ki çalışan kesimlerin cebinden, ücretlilerin cebinden 67 dolar alınmış, götürülmüş yandaşa verilmiş. Bu şartlarda sürdürülebilir bir büyüme mümkün değil. Cari açık düşmüyor, sürekli artıyor. Buradan bir söz veriyoruz milletimize. İktidara geldiğimizde sosyal konuttan daha fazlasını yapacağız. Her vatandaşa sosyal konut vereceğiz. Biz bu iddiayla gelen bir partiyiz” dedi.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
 2023 Seçimleri Sıradan Bir Seçim Değil

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hedera Güncel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!