USD35,20
EURO36,75
JPY0,225600
RUB0,341300
GBP44,32
EURO/USD1,04
BIST9.724,50
GR. ALTIN2.968,73
BTC97.450,57
lgs-sonuclari-aciklandi

LGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

LGS yerleştirme sonuçları açıklandı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer LGS merkezi ve yerel yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu. LGS tercihleri 4-20 Temmuz tarihleri arasında yapılmıştı. Özer, LGS’ye 1 milyon 236 bin 308 öğrencinin katıldığını ve 1 milyon 8 bin 139 öğrencinin ilk yerleştirme için tercih yaptığını bildirdi. Özer, tercih yapan öğrencilerin yaklaşık yüzde 95’inin tercih ettikleri okullardan birine yerleştirildiğini açıkladı.

LGS Nakil Tarihleri

Özer, ilk yerleştirme sonucuna göre yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için 25-29 Temmuz tarihleri arasında LGS 1. Nakil tercih dönemi olacağını ve bu tercihlerin sonuçlarının 8 Ağustos’ta açıklanacağını belirtti. Özer, 2. Nakil tercihi başvurularının 1-5 Ağustos tarihleri arasında yapılacapını ve bu tercihlerin sonuçlarının da 8 Ağustos’ta açıklanacağını duyurdu.

Merkezi Yerleştirme ve Yerel Yerleştirme Farkı Nedir?

Merkezi Yerleştirme, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik anadolu liselerinin anadolu teknik programlarına yapılan yerleştirmedir. Bu yerleştirmede merkezi sınav puanı üstünlüğü dikkate alınır.

Öğrencilerin, merkezi sınavla öğrenci alan okulları tercih edebilmesi için öncelikle yerel yerleştirme tercihi yapması gerekiyor. Yerel Yerleştirme tercihleri yapıp kayıt yaptırdıktan sonra merkezi sınavla öğrenci alan okullar bölümünden en fazla 10 okul tercihi yapılabilecek.

Merkezi Yerleştirme’de merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre yerleştirme yapılıyor. Sınav puanının eşit olması durumunda okul başarı puanı üstünlüğüne, ve sırasıyla 8. 7. ve 6. Sınıftaki yılsonu başarı puanı üstünlüğüne, 8. Sınıftaki devam sayısına, tercih önceliğine ve en son da öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana bakılarak yerleştirme yapılıyor.

Yerel Yerleştirme ise, okulların türü, kontenjanı ve öğrencilerin ikamet adresleri ile öğrencilerin okul başarı puanları ve okula devam kriterleri göz önünde bulundurarak yapılan yerleştirme türüdür. Yerel Yerleştirme’de öğrenciler en fazla 5 tercih yapabilirler bu tercihlerde, 3 okulu kayıt alanından seçme şartı vardır. Ayrıca, tercihlerde aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) en fazla 3 okul seçilebilir.

Yerel Yerleştire Hangi Kriterlere Göre Yapılır?

Yerel Yerleştirme, sırasıyla, kayıt alanı, okul başarı puanı üstünlüğü ve 8. Sınıftaki okula devam sıklığı kriterlerine göre yapılıyor. Eğer değerlendirmede eşitlik olursa 6. 7. Ve 8. Sınıflardaki yılsonu başarı puanındaki üstünlüğe göre yerleştirme yapılıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da ve Instagram‘da takip etmeyi unutmayın!

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
LGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hedera Güncel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!