USD33,89
EURO37,60
JPY0,242100
RUB0,376900
GBP44,67
EURO/USD1,11
BIST9.685,49
GR. ALTIN2.810,55
BTC59.746,05

394 Beygirlik Cep Roketi! 2025 Audi RS3 Tanıtıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Audi geçtiğimiz aylarda yenilenen A3 modelini görücüye çıkartmıştı. Kullanıcılar tarafından büyük beğeni toplayan modelin ardından performans denildiğinde akla ilk gelen serilerden birisi olan RS versiyonu ise tanıtıldı. Alman otomobil üreticisi Audi’nin sevilen hatchback ve sedan spor otomobili RS3 makyaj operasyonu geçirdi. Bugün resmi olarak tanıtılan RS3 tasarımıyla olduğu kadar motoruyla da göz doldurmayı başardı.

 

2025 Audi RS3 Teknik Detayları

Audi bugün yenilediği RS3’ü tanıttı. Yenilenen modele bakıldığında ilk göze çarpan devasa ön ızgaralar oluyor. Bu ızgaralardan motora daha fazla soğuk hava alarak soğutmaya katkıda bulunulmaktadır. Damalı olarak tasarlanan ön ızgara yeni LED farlarla birlikte hem oldukça sportif hem de güncel bir görüntü kazanmaktadır. RS3’ün arka kısmına baktığımız zaman dikey reflektörler, çizgili stop tasarımı ve devasa oval tasarımlı egzoz çıkışları aracın agresifliğine adeta vurgu yapmaktadır. Yandan bakıldığında ise tasarım daha öncelerden aşina olduğumuz bir çizgiye sahiptir. Ancak yine sert görüntüsünü tamamlayan 19 inçlik alaşım jantlar aracın özel ve güçlü bir versiyon olduğunu vurgulamaktadır.

 

Yeni RS3 gücünü 2.5 litrelik TFSI motordan almaktadır. Bu motor tam olarak 394 beygir güç ve 500 Nm tork üretmektedir. Bu değerler sayesinde 0’dan 100’e 3.8 saniyede ulaşabiliyor. Son hızlanma verisi ise fabrika tarafından 290 km/s olarak açıklandı. Elektronik denge kontrolü, tekerlek seçici tork kontörlü, adaptif amortisörleri gibi sistemler aracın viraj performansı arttırmakta ve sürüş dinamiklerini üst seviyelere taşımaktadır. Tüm bu geliştirmeler yeni Audi RS3’ü önceki versiyonlara oranla savrulma konusunda daha hassas yapmaktadır.

Yenilenen RS3’ün iç mekanı da dışarısı kadar etkileyici. Kırmızı detaylara sahip spor direksiyon sayesinde sürücü koltuğuna oturulduğu anda özel bir otomobil olduğunu belli etmektedir. Karbon yarış koltukları ise aracın performansı sürüşlerinde sürücüyü yerine sabitleyerek sürüş zevkini arttırmaktadır. Yeni ortam aydınlatması iç mekanda daha ferah ve eğlenceli bir ortam sunmaktadır. Nappa deriyle kaplanan yerler araca farklı bir koku katmaktadır ve bu özel koku için beş kimyagerden oluşan bir ekip çalışmıştır.

Audi RS3 farklı kasa seçeneklerine göre 66 bin ve 68 bin euro arasında değişen bir fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
394 Beygirlik Cep Roketi! 2025 Audi RS3 Tanıtıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hedera Güncel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!