USD33,98
EURO37,67
JPY0,239800
RUB0,375900
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
GR. ALTIN2.727,45
BTC53.856,91

Makyajlanan 2024 Golf R Tanıtıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Golf R yenilendi ve iki farklı versiyon olarak satışa sunuldu. Wolkswagen tarafından üretilen ve hot hatch sınıfının en güçlü temsilcilerinden olan Golf R uzun yıllardır en çok satan performans otomobillerinden birisidir. Hot hatch klasmanında yer alan otomobil her Golf versiyonunda getirdiği yeniliklerle göz doldurmaktadır. Wolkswagen tutkunları tarafından merakla beklenen otomobil Variant ve sadece R serisine özel Black Line versiyonuyla görücüye çıktı.

Tasarım detayları incelendiğinde bir önceki versiyonundan çok bir farklılık bulundurmayan yeni Golf R modeli Wolkswagenin tasarım çizgilerini üzerinde taşımaktadır. Standart Golf modellerinde yer alan LED çizgilerine ek olarak aracın ön logosunda ışıklandırma yapılmıştır. Ek olarak ızgara üzerinde yer alan ve gücünü temsile eden R logosu da ışıklandırma çalışmasından faylanmıştır. Yenilenen modelle birlikte LED Plus ön farlar artık standart olarak sunulacaktır.

Arka tasarım tarafında ise geniş bir opsiyon listesi ile karşılaşmaktayız. Wolkswagen tasarımcıları yeni Golf R modellerine ekledikleri Performance Package paketiyle birlikte önceki versiyonlara oranla daha fazla özelleştirme hakkı sunmaktadır. Bu paketi satın alan kişiler yeni bir arka spoiler ve birkaç farklı aksesuara sahip olacaktır. Bunlara ek olarak opsiyon listesinde yer alan Akrapovic egzozla birlikte ek güç artışı sağlanırken daha fazla sese sahip olunabilecek. Ayrıca Golf R tarihinde ilk kez çeki demiriyle birlikte gelmektedir. Bu sayede otomobille bir şeyler çekmek isterseniz rahat bir şekilde yapabilirsiniz çünkü tam 1900 kg çekme kapasitesine sahiptir.

Bir Golf R için en önemli kısmın motor olduğu herkes tarafından açıktır. Yenilenen versiyonda motor seçeneklerinde ufak değişikliklere gidilmiştir. Modelle birlikte bir önceki versiyondan 13 beygir fazla güç çıkartılmış ve toplam 333 beygir güce ulaşılmıştır. Bu değerde yapılan artış tork değerinde sabit kalarak 420 Nm olarak korunmuştur. Yine bir ilk olarak Golf R ilk kez Variant versiyonuyla aynı güç değerlerine sahip olmuştur.

0’dan 100’e 4.6 saniyede çıkabilen Golf R her iki model de Performans Package ile birlikte 270 km/s son hıza ulaşabilecek. Volkswagen’in Vehicle Dynamics Manager (VDM) adı verilen sistem üzerinde çalışılmış ve otomobil manevra sırasında tüm elektromekanik fonksiyonlarını, DCC’yi ve elektronik diferansiyel kilidini otomatik olarak kontrol edebilecek. Wolkswagen tarafıdan 4MOTION olarak adlandırılan 4 tekerden çekiş sistemi de Golf R’ı rakiplerinden ayıran yegâne özellikler arasındadır. Bu sistemle birlikte R-Performance Torque Vectoring sistemi standart olarak sunulacak. Tüm bunlara ek olarak Performans Package sayesinde Special ve Drift sürüş modları otomobili daha zevkli bir hale getirmektedir.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Makyajlanan 2024 Golf R Tanıtıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hedera Güncel ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!